Walmart sluit muziekwinkel wegens succes iTunes

Het multinational Walmart sluit deze maand zijn online muziekwinkel. De Walmart muziekwinkel bestaat sinds 2003, in die tijd was het een directe concurrent van de iTunes store. In de afgelopen jaren is de iTunes store zoveel gegroeid in vergelijking met de digitale winkel van Walmart dat het nu tijd is om de digitale deuren te sluiten.

Bestandsformaat

In 2008 had Apple een twee keer zo groot aandeel in de online muziekindustrie dan Walmart, respectievelijk 26,7 procent en 12,54 procent. Aan het einde van vorig jaar bezat Apple maar liefst 66 procent van de digitale muziekverkoop, Walmarts aandeel was niet eens goed voor één procent. Analist Marshall Cohen denkt dat het komt door de markt in het algemeen, in de snelle digitale wereld raak je nou eenmaal snel verouderd. Ook komt het volgens hem door het bestandsformaat, de Walmart muziekwinkel levert de liedjes namelijk in Windows Media Audio (WMA). Hierdoor kregen ze de Zune Marketplace van Windows erbij als concurrent en tegelijkertijd ondersteunde de populaire iPod het formaat niet.

De online winkel sluit op 29 Augustus, maar klanten die daar muziek hebben gekocht blijven toegang hebben tot hun nummers.

Via: AppleInsider

walmart music store

Verleden tijd na 29 Augustus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.