Wall Street analist: ‘iPhone 6 krijgt een 4,8 inch-scherm’

Gijs Ettes
23 januari 2014, 10:21
1 min leestijd
Wall Street analist: ‘iPhone 6 krijgt een 4,8 inch-scherm’

Een nieuwe dag betekent doorgaans bijna altijd een nieuw iPhone gerucht. Volgens een Wall Street analist heeft Apple er definitief voor gekozen om zijn eerstvolgende iPhone te voorzien van een scherm van 4,8 inch.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 Wall Street Analist

Dit zou althans blijken uit een memo die analist Timothy Arcuri van investeringsbank Cowen and Company heeft gestuurd aan zijn investeerders. Arcuri heeft Apples supply chain onderzocht waarna hij tot de conclusie kwam dat de iPhone 6 waarschijnlijk over een groter 4,8 inch-scherm zal beschikken. Het display zal daarnaast een hogere resolutie kennen dan de 1136 bij 640 pixels van de iPhone 5S.

Verder zal het toestel volgens de analist de draadloze standaard Wi-Fi 802.11ac ondersteunen en een aantal belangrijke softwarematige verbeteringen kennen. De verwachting is dat de Apple-smartphone gelijktijdig met een nieuwe versie van iOS verschijnt.

iPhone 6 releasedatum

Over de releasedatum lopen de meningen echter uiteen; sommige bronnen beweren dat Apple het toestel in de herfst lanceert, terwijl er ook geruchten gaan dat de iPhone 6 al in juni in de VS verkrijgbaar wordt. Dat laatste zou weer niet in overeenstemming zijn met een eerder gerucht over de iPhone 6 productie die in mei start. Doorgaans duurt het vanaf de start van de productie wel een maand of drie voordat een product klaar is voor de winkelschappen. Een release van het Apple-toestel in september lijkt daardoor aannemelijker.

Lees het laatste iPhone 6 nieuws

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de iPhone 6. Op de iPhone 6-overzichtspagina vind je alles wat er tot nu toe bekend is over het toestel, waaronder het verwachte design, de prijzen en mogelijke specificaties.

Categorie: Devices
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen