De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Goedkope iPhone accureparaties nu zonder lange wachttijd beschikbaar’

Lars Paijmans
10 mei 2018, 10:01
1 min leestijd
‘Goedkope iPhone accureparaties nu zonder lange wachttijd beschikbaar’

Goed nieuws voor iedereen die zijn of haar iPhone-accu dit jaar goedkoop wil laten vervangen: Apple zegt de vertraging te hebben weggewerkt en de voorraad te hebben aangevuld.

Wachttijd iPhone accureparatie weggewerkt

In een intern document bevestigt Apple dat een iPhone-accu nu in een dag vervangen kan worden. Macrumors kreeg het document in handen, dat naar Apple Stores en goedgekeurde service providers gestuurd is.

wachttijd iPhone accureparatie

Een grote verbetering, want de wachttijden om je iPhone-accu te laten vervangen konden soms oplopen tot meerdere weken. Dit heeft alles te maken met het speciale accu-reparatieprogramma dat Apple dit jaar aanbiedt. Toen eind 2017 bleek dat iPhones kunstmatig vertraagd werden als de accukwaliteit omlaag ging, zorgde dat voor flink wat ophef.

Als reactie voegde Apple met iOS 11.3 de accubeheer modus toe, waarmee je nu zelf kunt kiezen of je iPhone trager wordt als de accu zijn capaciteit begint te verliezen. Daarnaast kun je heel het jaar voor 29 euro je accu laten vervangen bij een Apple Store of service provider.

Veel interesse

Veel iPhone-eigenaren bleken hier interesse te hebben, wat voor sommige iPhone-modellen voor flinke wachttijden zorgde. Het vervangen van je accu kan namelijk positieve invloed hebben op de prestaties van je iPhone. Een iPhone 6S die traag reageert kan met een nieuwe accu weer een stuk sneller worden, wat de levensduur van het apparaat vergroot. In 2019 zal de prijs voor het vervangen van de accu weer omhoog gaan.

Wil je meer weten over het accu-reparatieprogramma van Apple? In de uitgebreide onderstaande FAQ zetten we alle vragen en antwoorden op een rij die je moet weten.

Lees ook: Apples goedkope iPhone-accureparaties: 10 vragen en antwoorden op een rij

Bron: Macrumors
Bron afbeelding: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen