Waarschuwing: iOS 5-beta op je iDevice
Redactie

Apple heeft gisteren na de keynote een beta van iOS 5 gepubliceerd. Deze beta-firmware is alleen bedoeld voor ontwikkelaars, en dus wordt afgeraden om hier als niet-ontwikkelaar mee te gaan experimenteren. Het kan je zelfs gebeuren dat je je iDevice drie maanden niet kan gebruiken.

Activering van je iDevice

Op verschillende websites wordt iOS 5 op dit moment al aangeboden. Dit kan ook gewoon, want het is normaal IPSW-bestand. Dit betekent dat iedereen deze firmware kan installeren. Na de installatie gaat je toestel verbinding zoeken met de servers van Apple om de activeren te voltooien. Hier beginnen de problemen voor de gebruikers die experimenteren met de software.

Om je apparaat te activeren, moet je UDID van je iDevice in de database met geregistreerde ontwikkelaars staan. Als dit niet het geval is, blijft je iDevice in deze stand staan totdat de activering afgerond kan worden. In het ergste geval duurt dat dus tot de officiële release van iOS 5.

Legaal iOS 5 installeren

De enige manier om iOS 5 legaal te installeren, is via een geregistreerd ontwikkelaar. Deze ontwikkelaars kunnen per persoon 100 personen aan de iOS-database van Apple toevoegen. Als je echt helemaal niet kan wachten, kan je voor 90 euro een licentie bij Apple kopen om zelf ontwikkelaar te worden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Marcus

  Wat een onzin verhaal (betreft de 3 maanden lock out), paniek zaaien om niks,
  Als je je idevice locked kan je deze gewoon weer terug zetten naar laatste official release 4.3

 • Jan van Kampen

  Niet waar. Alleen als je een jailbreaker bent die zijn shsh-blobs heeft opgeslagen. Aangezien er veel mensen zijn die niet weten wat ze doen, lijkt me een waarschuwing met uitleg wel op zijn plaats.

 • berend

  Je kunt gewoon restoren door naar de DFU modus te gaan.

 • Peter

  Gewoon installeren en dan het volgende doen:

  Bij het activatiescherm 3x op de homeknop drukken, dan met drie vingers van bovenaf naar beneden schuiven (voor notifacatie centrum). Dan zie je mail, druk daarop. Zodra je daar bent druk je weer op de homeknop en voilà een bruikbare iOS 5 iPhone, zonder activatie en zonder UDID.

  LET OP: kan zijn dat Apple as we speak deze bug aan het weghalen is, dus het is jouw risico dit te proberen. Zoals het artikel al zei, de kans dat je misschien wel 3 maanden je telefoon niet kan gebruiken is erg groot!!

 • Peter

  EDIT van vorig bericht: waar ik mail zei bedoelde ik weather/weer!!

 • Ruben

  Mijn ipad was ook locked maar als je de home knop en de lock knop te gelijk ingedrukt houdt( moet best lang), dan kom je in recovery mode en dan ziet itunes je idevice weer. Daarna kun je gewoon een restore doen.

 • yannick

  je kan altijd restoren apple signeert de firmware 4.3.3 nog steeds!