Waarschuwing: iOS 5-beta op je iDevice
Redactie

Apple heeft gisteren na de keynote een beta van iOS 5 gepubliceerd. Deze beta-firmware is alleen bedoeld voor ontwikkelaars, en dus wordt afgeraden om hier als niet-ontwikkelaar mee te gaan experimenteren. Het kan je zelfs gebeuren dat je je iDevice drie maanden niet kan gebruiken.

Activering van je iDevice

Op verschillende websites wordt iOS 5 op dit moment al aangeboden. Dit kan ook gewoon, want het is normaal IPSW-bestand. Dit betekent dat iedereen deze firmware kan installeren. Na de installatie gaat je toestel verbinding zoeken met de servers van Apple om de activeren te voltooien. Hier beginnen de problemen voor de gebruikers die experimenteren met de software.

Om je apparaat te activeren, moet je UDID van je iDevice in de database met geregistreerde ontwikkelaars staan. Als dit niet het geval is, blijft je iDevice in deze stand staan totdat de activering afgerond kan worden. In het ergste geval duurt dat dus tot de officiële release van iOS 5.

Legaal iOS 5 installeren

De enige manier om iOS 5 legaal te installeren, is via een geregistreerd ontwikkelaar. Deze ontwikkelaars kunnen per persoon 100 personen aan de iOS-database van Apple toevoegen. Als je echt helemaal niet kan wachten, kan je voor 90 euro een licentie bij Apple kopen om zelf ontwikkelaar te worden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.