‘Waarde van Apple stijgt komende jaar naar een biljoen dollar’

Rutger Otto
8 juli 2017, 13:23
1 min leestijd
‘Waarde van Apple stijgt komende jaar naar een biljoen dollar’

Ergens in de komende twaalf maanden stijgt de waarde van Apple als bedrijf naar een biljoen dollar. De iPhone 8 wordt een belangrijk toestel voor de waarde van Apple-aandelen.

Waarde van Apple richting het biljoen

Dat denkt althans Wall Street-analist Brian White. Hoewel de waarde van Apple-aandelen inmiddels met negen procent is gedaald ten opzichte van zijn recordhoogte van 156,10 dollar in mei, denkt White dat het komende jaar weer aantrekt. Volgens hem zorgt de recente verkoop van aandelen juist ‘een nieuw koopmoment’. Investeerders focussen op de komst van de iPhone 8, die volgens geruchten in september wordt aangekondigd.

Dat schrijft White in een brief naar zijn klanten. MacRumors heeft de tekst in handen. In de brief noemt White de aandelen van Apple ‘de meest ondergewaardeerde aandelen ter wereld’. “In onze ogen zijn de kwartaalcijfers deze zomer minder interessant, omdat we gefocust zijn op de komst van de iPhone 8 komende herfst”, schrijft hij. De waarde zou daarna weer gaan stijgen.

iPhone 8 render

Samsung maakt meer winst

Dit kwartaal wordt verwacht dat Samsung voor het eerst meer winst maakt dan Apple. De Zuid-Koreaanse fabrikant verwacht een operationele winst van omgerekend 10,6 miljard euro en een omzet van 45 miljard. De winst zou voornamelijk uit de chipdivisie komen. Ook de nieuwe smartphone Galaxy S8 draagt bij. Apple bracht het afgelopen kwartaal geen nieuwe smartphone uit.

In mei voorspelde analist Amit Daryanani van RBC Capital Markets ook al dat Apple het biljoen in een periode van 12 tot 18 maanden zou halen. Net als White zegt ook Daryanani dat de iPhone 8 hier een belangrijke rol in zal spelen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorie: Apple
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's