Waarde Apple stijgt na release Galaxy S4
Wouter Nijsen

De waarde van Apple is na de release van de Galaxy S4 met 2,5 procent gestegen. De aandeelhouders van Apple hebben vertrouwen in de koers van het bedrijf nu Samsung zijn nieuwe vlaggenschip heeft aangekondigd.

Door de release van de Galaxy S4 door Samsung zijn de aandelen van Samsung met ongeveer 2,5 procent in waarde gedaald. Het lijkt erop dat de aandeelhouders van Samsung minder vertrouwen hebben in de toekomst van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Zo zou de Galaxy S4 te veel op zijn voorganger, de Galaxy S III, lijken en is de ‘echte innovatie’ ver te zoeken.

Apple klimt weer omhoog

De aandelenkoers van Apple is al maanden aan het dalen. Toen het bedrijf uit Cupertino de iPhone 5 introduceerde, steeg de waarde van Apple tot een historische hoogte om snel daarna weer helemaal in te zakken. De plotselinge waardestijging is een welkome verrassing voor Apple waar Samsung voor bedankt kan worden.

Het is mogelijk dat de waarde van Apple opnieuw stijgt als de eerste indrukken en verkoopcijfers van de Galaxy S4 tegen blijken te vallen. Het lijkt erop dat velen meer van Samsungs nieuwe vlaggenschip hadden verwacht. De Galaxy S4 wordt één van de grote – en mogelijk de grootste – concurrent van de iPhone 5 en zijn opvolger(s).

Via: Cnet

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.