‘VS wil laptops en tablets op vluchten vanuit Europa verbieden’
Lars Paymans

Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten? Dan is de kans groot dat je MacBook en iPad niet mee het vliegtuig in mogen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘VS laptopverbod in vluchten straks ook voor Europa’

In maart stelde de VS een nieuwe verbod in voor tablets en laptops in cabinebagage. Dit was destijds geldig voor acht landen, maar daar blijft het niet bij. Volgens bronnen van CBS News en The Daily Beast staat de VS op het punt om het laptop- en tabletverbod verder uit te breiden naar alle Europese landen en het Verenigd Koninkrijk.

VS laptopverbod

Volgens bronnen wordt er al weken druk overlegd met luchtvaartmaatschappijen om het verbod vorm te geven. Het zou hier gaan om een verbod op alle elektronische apparaten groter dan een smartphone. Hiermee worden in de praktijk dus alle MacBooks en iPads geweerd uit het vliegtuig.

Na de berichtgeving reageerde het departement van Homeland Security dat er nog geen definitieve beslissing gemaakt is. Wel wordt er gekeken naar nieuwe manieren om ‘reizigers veilig te houden’. Expert stellen vervolgens dat het laptopverbod weer hele nieuwe problemen veroorzaakt. Zo is het een stuk lastiger om een laptop-accu die vlam vat te blussen als hij niet in de cabine- maar in de ruimbagage ligt.

Reactie op terrorisme

Toen de VS in maart het verbod introduceerde was dit een reactie op terroristische dreigingen uit het Midden-Oosten en Noord Afrikaanse landen. Het departement zou deze week wederom rond de tafel zitten met luchtvaartmaatschappijen. Een officiële aankondiging laat mogelijk niet lang op zich wachten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.