Geef vreemden in 4 stappen toestemming om je Twitter DM’s te sturen

Direct Messages op Twitter kunnen vanaf nu weer naar iedereen gestuurd worden, ook al volg je de ander niet. Daarvoor moet de functie wel ingeschakeld worden. Handig of vervelend?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Twitter DM ook voor vreemden

twitterOp Twitter was het altijd zo dat je elkaar alleen een Direct Message (DM) kon sturen als je elkaar volgde. Zo’n DM is bedoeld als privébericht en is alleen mensen te zien die in de chat zitten. Het venster was een soort bescherming om met mensen te praten die je echt kent, en als je het wil hebben over zaken die de rest van de wereld niet hoeft te weten.

Nu heeft Twitter een optie geïmplementeerd waarmee je ook DM’s kan ontvangen van mensen die je niet volgt. De functie is standaard uitgezet (waarschijnlijk om misbruik tegen te gaan), maar gebruikers kunnen zelf kiezen om het aan te zetten. Dat doe je zo, die de website van Twitter:

  1. Ga naar je account;
  2. Kies voor Instellingen;
  3. Ga naar Beveiliging en privacy;
  4. Scroll helemaal naar beneden en zet achter Privéberichten het vinkje aan.

twitter dm

Extra knop

Vanaf nu is het voor mensen die jou niet volgen mogelijk om je privéberichten te sturen. Andersom kun jij alleen DM’s sturen naar mensen die de optie eveneens aangezet hebben. Privéberichten sturen naar mensen die jou volgen en die jij volgt kan natuurlijk nog steeds. Op de iPhone komt op het profiel van gebruikers die DM’s van vreemden toestaan een extra knop te staan naast de Volg-knop.

Twee jaar geleden al getest

De functie is niet helemaal nieuw. Eind 2013 testte Twitter de optie een maand lang, maar het experiment werd een maand later stopgezet. Niet iedereen (zeker met veel volgers) zal blij zijn met de terugkeer, bijvoorbeeld omdat dit een extra podium biedt aan mensen die nare dingen roepen. De optie staat echter standaard uit en als je één keer aangeeft dat je een vervelend bericht krijgt, blokkeert Twitter de betreffende gebruiker om je ooit nog een DM te sturen.

Twitter probeert er alles aan te doen om een positie te claimen tussen bekende berichten-apps als WhatsApp en Messenger van Facebook. Eerder voerde Twitter al door dat gebruikers groepsgesprekken kunnen voeren via DM. De functie voor privéberichten wordt nu uitgerold.

Lees meer over Twitter

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.