Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

Vooruitblik: dit verwachten we van Apple in 2016

Rutger Otto
1 januari 2016, 14:00
3 min leestijd
Vooruitblik: dit verwachten we van Apple in 2016

Eerder blikten we al terug op het belangrijkste van Apple in 2015, maar wat staat ons (en het bedrijf) volgend jaar te wachten? Wij zetten 8 verwachtingen op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Apple in 2016

Apple sloot het afgelopen jaar mooi af. We hebben nieuwe producten en diensten gezien, maar de productie en ontwikkeling stopt uiteraard niet. Sterker nog, de geruchtenmolen voor dit jaar draait zelfs al weer. Hoewel we nauwelijks weten wat Apple ons komend jaar zal brengen, doen we toch vast wat voorspellingen.

1. De komst van een kleinere iPhone

Tot nu toe zijn ze steeds groter geworden, maar komt Apple in 2016 toch weer met een kleinere iPhone op de proppen? Als we de hardnekkige geruchten mogen geloven wel. De iPhone 6C zou een wat goedkoper toestel zijn dan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, maar vooral kleiner. De iPhone zou weer een formaat krijgen van 4 inch, zodat hij makkelijker met één hand te bedienen is. Of het toestel komt, is niet bekend, maar analisten verwachten hem halverwege 2016.

iphone 6c concept

2. Nieuw vlaggenschip: de iPhone 7

Na het S-model in 2015 is het dit jaar waarschijnlijk de beurt aan een volwaardig nieuw toestel: de iPhone 7. Hoe die er precies uit gaat zien, is nog onbekend. De eerste geruchten gaan echter al. Verdwijnt de homeknop? Loopt het scherm door tot de randen? Is hij contactloos op te laden? Krijgt hij een OLED-scherm? Die vragen zal Apple later dit jaar beantwoorden.

3. Een nieuwe lading MacBooks

Op het gebied van laptops en computers zit Apple eveneens niet stil. Dit jaar verschijnen er vast weer nieuwe Macs en MacBooks. We verwachten een verbeterde versie van de MacBook Air (eindelijk met Retina-scherm?) en een nieuwe MacBook. In 2015 introduceerde Apple een nieuw model en ergens de komende maanden mogen we waarschijnlijk de tweede generatie verwelkomen. Hopelijk is die iets krachtiger en iets goedkoper.

macbook

4. Tijd voor Apple Watch 2?

De kans is klein dat het gebeurt, maar wellicht komt Apple in 2016 al met de opvolger van de Apple Watch. En is het geen opvolger, dan misschien een nieuw model. Denk aan een kleur of – wie weet – een rond horloge. Hoe dan ook, het ligt in elk geval voor de hand dat eind 2016 watchOS 3 uitkomt, samen met iOS 10 en een nieuwe versie van OS X.

5. Eindelijk betalen met Apple Pay

De uitrol van Apple Pay is nog steeds niet in de Benelux, terwijl verschillende banken al hebben laten doorschemeren er welwillend tegenover te staan. Wij hopen dat we in 2016 ook contactloos kunnen afrekenen met onze iPhones en Apple Watches.

apple pay apple watch

6. Slim Apple-huis

Van HomeKit hebben we nog steeds weinig gehoord, maar dit jaar moet Apple daar een slag gaan slaan. Het bedrijf biedt al een platform voor slimme apparaten die met Apple-apparatuur werken, maar veel kracht lijkt Apple daar nog niet achter gezet te hebben. Wellicht zien we in 2016 een hub om een smarthome te bedienen, bijvoorbeeld via de Apple TV of Siri.

7. Siri op Apple TV

Er is een nieuwe Apple TV uitgekomen in 2015. Hoe gaaf het ook is dat het kastje nu apps ondersteunt, vonden wij het wel jammer dat we Siri nog niet in het Nederlands kunnen gebruiken voor de bediening. Wie weet gebeurt dat in 2016, zodat we gewoon spraakcommando’s kunnen gebruiken om series en films op te zoeken, want het invoeren van tekst met de Remote is op dit moment nog niet handig.

apple tv

8. One more thing…

Komt Apple nog met een verrassingsproject in 2016? Duikt het bedrijf wellicht in een videostreamingsdienst zoals het dit jaar met muziek heeft gedaan? Komt er een compleet nieuw product op de markt? Wat denken jullie? Fantaseer vooral met ons mee in de comments.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen