Vooruitblik: Dit heeft Apple voor ons in petto in 2017

Rutger Otto
1 januari 2017, 16:15
4 min leestijd
Vooruitblik: Dit heeft Apple voor ons in petto in 2017

Een nieuw jaar, ook voor Apple. Welke producten mogen we in 2017 verwachten en wat weten we er op dit moment al van? Je leest het hier.

Lees verder na de advertentie.

Apple 2017

In ons Apple jaaroverzicht concludeerden we dat 2016 min of meer een tussenjaar voor Apple was. Dat betekent dat het bedrijf de komende tijd echt moet gaan uitpakken met hardware en software. We kijken hieronder vast vooruit.

iPhone nieuws

Een nieuwe iPhone

Naar verwachting komt Apple in september weer met een nieuwe iPhone op de proppen. Dit jaar viert de iPhone zijn tienjarige bestaan en mensen verwachten daarom een heel nieuwe telefoon van Apple. Er zijn al flink wat geruchten over de komende iPhone, al is het nog de vraag of Apple het model iPhone 7S of iPhone 8 gaat noemen. Mogelijk komen er zelfs drie iPhones, waarvan één helemaal vernieuwd is.

Zo zou de duurste als enige een OLED-scherm krijgen die doorloopt in de randen van het toestel. Mogelijk buigt dat flexibele display mee in de randen. Wat er vervolgens met de vingerafdrukscanner gebeurt, is onbekend. Wellicht wordt die in het scherm geïntegreerd. Verdere geruchten zijn dat het toestel draadloos kan worden opgeladen en dat de behuizing van zeer sterk glas is in plaats van aluminium.

Verder zal de 2017 iPhone naar verwachting een snellere A11-processor krijgen, mogelijk gezichts- of irisscanning om in te loggen en een betere Taptic Engine voor trillingen. Daarnaast krijgt ook het kleinere model waarschijnlijk een dubbele camera, die nu al in de iPhone 7 Plus te vinden is.

iMac scharnierreparatie

iMac

Stiekem hoopten we afgelopen oktober al nieuwe iMacs te zien tijdens het Apple-event, maar het bedrijf toonde alleen MacBook Pro’s. Tim Cook drukte recent nog op het hart dat Apple aan nieuwe computers werkt, dus we verwachten de iMacs in maart of april. De nieuwe apparaten krijgen waarschijnlijk nieuwe Intel Kaby Lake-chips. Mogelijk wordt het ontwerp van de iMac veranderd, al is die kans niet enorm. Wel schakelt Apple waarschijnlijk over op usb-c zoals in de MacBook Pro. En komt er een Touch Bar op de iMac of in het losse toetsenbord? De kans is heel klein.

usb-c-adapters

Update voor de MacBook

De 12-inch Retina MacBook kwam in de lente van 2015 op de markt. De laptop werd een jaar later geüpdatet en de kans is groot dat hetzelfde in 2017 gebeurt. Waarschijnlijk zal het ontwerp hetzelfde blijven, maar de MacBook zal sneller en krachtiger worden. Een Touch Bar lijkt er (nog) niet te komen.

De MacBook Pro zal eind 2017 mogelijk vernieuwd worden. Het apparaat heeft net een nieuw design dus dat blijft hetzelfde. Wij verwachten een kleine verbetering: sneller, krachtiger en mogelijk met meer werkgeheugen voor serieuze beeldbewerking – iets waar gebruikers op dit moment nog over klagen. Mogelijk neemt Apple ook de accu onder handen.

2017 iPad Pro details

iPad

Op de planning voor 2017: een nieuwe iPad Pro. Er gaan flink wat geruchten over de nieuwe tablet van Apple. Er zouden drie nieuwe modellen verschijnen, een 9,7-inch iPad Pro, een 12,9-inch iPad Pro en een nieuw midrange toestel met een formaat van tussen de 10.1- en de 10.9-inch. Mogelijk krijgen de iPads een groter scherm dat tot in de rand overloopt. Verder zou Apple in 2017 meer focus leggen op software en hardware voor professionele gebruikers. Denk aan soepeler zoomen en scrollen en meer ondersteuning voor de Apple Pencil.

Nieuwe software

Zoals elk jaar staan er ook in 2017 weer updates gepland voor iOS, macOS, watchOS en tvOS. In juni zullen we daar meer over horen, dan toont Apple vaak software tijdens de WWDC. Er gaan wat geruchten over grote updates. Apple zou zelfs een eigen sociale netwerk bouwen om met Facebook te concurreren. Wij vragen ons af of het bedrijf dit jaar iets met augmentedreality of virtualreality zal doen. We weten dat Apple kennis in huis heeft om daar iets mee te doen, zeker met augmentedreality. Zo is het mogelijk om een extra laag aan de werkelijkheid toe te voegen met behulp van de iPhone-camera.

watchos 3.1

Apple Watch met mobiel internet

We weten niet of Apple aan een nieuwe smartwatch werkt voor dit nieuwe jaar. Er zijn nog nauwelijks geruchten. Als we speculeren zou de Apple Watch een nieuw ontwerp kunnen krijgen. Ook zouden er nieuwe sensoren aan toegevoegd kunnen worden en krijgt de Watch mogelijk mobiel internet aan boord, zodat je telefoon daar niet meer voor gekoppeld hoeft te zijn. Dat kan ten koste gaan van de accuduur, dus Apple zou daar ook nog werk van hebben. Afwachten maar.

Google Home iPhone

Slimme speaker

Amazon en Google hebben er al één: een speaker waar je tegen kunt praten en die je vragen beantwoord en je commando’s opvolgt. Er gaan geruchten dat Apple ook aan zo’n apparaat werkt. Deze speaker zou met Apples HomeKit-apparaten moeten werken, je kunt dus bijvoorbeeld de lampen in huis bedienen met je stem via Siri. Of de speaker er daadwerkelijk komt en wat hij precies moet kunnen, is onduidelijk. Als Apple hem aankondigt, wordt dat waarschijnlijk eind van het jaar.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Devices: iPhone 8, MacBook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's