De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Voorspelling: Apple kondigt weer dalende cijfers aan

Rutger Otto
26 juli 2016, 17:07
2 min leestijd

Apple presenteert vannacht de kwartaalcijfers van Q3 in 2016. In dit artikel lees je dat het waarschijnlijk weer geen reden voor een feestje is bij Apple.

Lees verder na de advertentie.

Apple kwartaalcijfers Q3

Naar verwachting zal het bedrijf vannacht voor de tweede keer op rij dalende cijfers bekendmaken. Apple verwacht een omzet tussen de 41 en 43 miljard dollar. Dat is ongeveer 18 procent lager dan de omzet van 49,6 miljard dollar die het bedrijf vorig jaar maakte. Onder analisten wordt verwacht dat Apple 42,1 miljard dollar omzet zal maken.

Daarmee zitten de analisten precies in het midden van wat Apple zelf denkt. Verder denken de analisten dat Apple de afgelopen drie maanden minstens 40 miljoen iPhones heeft verkocht. Het totaal aantal verkochte iPhones ooit komt daarmee uit op de 987 miljoen exemplaren. Als we ervan uit gaan dat het bedrijf er ongeveer 13 miljoen per maand verkoopt, dan wordt de miljardste iPhone tussen nu en het begin van augustus verkocht.

iPhone 7 gelekt toestel

Volgend jaar beter

Hoewel de kwartaalcijfers waarschijnlijk weer dalen, verwachten bedrijven aan Wall Street dat de iPhone-groei in 2017 weer zal aantrekken. Dat zal deels komen door de producten die Apple waarschijnlijk eind dit jaar zal aankondigen. Zo wordt onder meer de iPhone 7, de iPhone 7 Plus, de Apple Watch 2 en de nieuwe MacBook Pro verwacht. Het is voor Apple dus zaak om producten te lanceren die het weer goed gaan doen in de verkoop.

iPhone 7 geruchten

Daarbij is het wel de vraag of de iPhone 7 genoeg vernieuwingen doorvoert om mensen een nieuw toestel te laten aanschaffen. De telefoon zou qua behuizing namelijk weinig verschillen van de iPhone 6S. Wel krijgt hij mogelijk een betere camera en worden de antennestrepen op de achterzijde beter weggewerkt. Geruchten gaan ook dat het toestel waterdicht wordt gemaakt. Verder zullen veel mensen die ooit een iPhone 6 kochten toe zijn aan een nieuw toestel. En dan is het nog de vraag hoeveel beter de Watch en de nieuwe Macbook Pro worden.

Volgend jaar wordt overigens een nog beter jaar verwacht qua aankondigingen. Volgens geruchten krijgt de iPhone die in 2017 wordt gepresenteerd een OLED-scherm en wordt het design van het toestel flink veranderd. Mogelijk verdwijnt zelfs de fysieke homeknop en wordt die onderdeel van het scherm.

Houd iPhoned in de gaten. Morgen beschrijven we precies welke cijfers heeft bekendgemaakt.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu