‘Apple brengt voorlopig geen nieuwe iPhone SE uit’

Mike Peek
11 november 2020, 20:16
2 min leestijd
‘Apple brengt voorlopig geen nieuwe iPhone SE uit’

Apple komt voorlopig niet met een nieuwe iPhone SE. Dat beweert een bekende lekker. Een vernieuwde versie van het toestel zou op zijn vroegst in de tweede helft van 2021 verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

‘Pas diep in 2021 mogelijk een nieuwe iPhone SE’

Volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo brengt Apple voorlopig geen nieuwe iPhone SE uit. Hij verwacht dat de volgende versie van de goedkopere iPhone op zijn vroegst in de tweede helft van 2021 verschijnt. De huidige SE verkoopt nog erg goed en bovendien wil Apple de komende maanden alle aandacht op de iPhone 12 richten.

Apple bracht de eerste iPhone SE in 2016 op de markt. Dat was in essentie een iPhone 5S met een nieuwere chip. Afgelopen april kwam het bedrijf eindelijk met een opvolger voor het populaire budgetmodel. Die is gebaseerd op de iPhone 8, maar heeft met de A13 een veel snellere processor.

iPhone SE

Er lijkt ook weinig aanleiding voor Apple om de SE nu alweer te updaten. Kuo schreef eerder wel dat Apple een iPhone SE Plus uit wil brengen met een groter 5,5 inch-scherm. Dat toestel zou als twee druppels water lijken op de iPhone 8 Plus, maar eveneens een nieuwere chip gebruiken. Ook die smartphone komt op zijn vroegst in de tweede helft van 2021 op de markt.

iPhone XR is een prima alternatief

Je kunt je afvragen of Apple ruimte heeft in de line-up voor een iPhone SE Plus. De normale SE kost 489 euro en een grotere versie daarvan zou vermoedelijk honderd euro duurder zijn.

Voor die 589 euro koop je nu al een iPhone XR. Dat toestel draait weliswaar op een iets oudere A12-chip, maar heeft een veel moderner design dan de iPhone 8 Plus. De schermranden zijn dunner en bovendien beschikt dit model over Face ID. De volgende iPhone SE (Plus) zou dus ook zomaar op de XR kunnen lijken.

Lees meer over Apple

Bron: 9to5Mac
Categorie: Geruchten
Thema: Apple
Device: iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen