Voorlopig geen applicaties meer voor de NOS

De NOS heeft aangegeven geen mobiele applicaties meer te maken. De hoeveelheid verschillende platformen maakt het ontwikkelen van applicaties te duur voor de omroep. Op dit moment heeft de omroep drie verschillende applicaties: Journaal, Jeugdjournaal en teletekst. Deze applicaties worden door dit standpunt niet uit de App Store verwijderd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Web-applicaties

De NOS blijft wel actief op de mobiele platformen. De omroep heeft aangegeven dat de volgende mobiele applicaties gemaakt worden als web-applicaties. Deze applicaties zijn in één keer te bezoeken door alle platformen die toegang hebben tot internet. Dit scheelt in de kosten omdat er dan niet een applicatie ontwikkeld hoeft te worden voor elk los platform.

De NOS heeft hiermee geëxperimenteer tijdens de olympische spelen. De web-applicatie die de NOS hiervoor had ontwikkeld was door heel veel platformen te gebruiken via de browser. De iPhone kan op dit moment al goed overweg met de applicaties, want je kan deze zelfs opslaan op je springboard.

Bron: Nu.nl

  • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.