Voorbeschouwing iPhone 6 event: alles wat kun je verwachten

Rutger Otto
9 september 2014, 16:28
4 min leestijd
Voorbeschouwing iPhone 6 event: alles wat kun je verwachten

De countdown-klok tikt de minuten vrolijk af totdat het iPhone 6 evenement begint. Wat kun je vanavond allemaal verwachten?

Lees verder na de advertentie.

Vandaag is de grote dag voor Apple, dat eerder aangaf in 2014 de beste en gaafste producten in 25 jaar te gaan presenteren. De verwachtingen zijn dus hooggespannen. En gaat Tim Cook eindelijk iets écht nieuws introduceren? De iPad was het laatste product van Apple waarmee het de techwereld door elkaar schudde en volgens analisten wordt het tijd voor iets nieuws, waarmee Cook bewijst niet alleen aftast en op safe speelt. Een wearable ligt in lijn der verwachting.

Voorbeschouwing iPhone 6 event: hoe laat begint het en waar?

Het iPhone 6 evenement zal vanavond plaatsvinden op het Flint Center for the Performing arts. Dat bevindt zich in Cupertino, de stad waar ook het hoofdkantoor van Apple zich bevindt. Speciaal voor de gelegenheid heeft Apple er een mysterieus uitziend podium gebouwd om de aankondigingen te doen. Vanaf daar zullen we de eerste officiële beelden van de iPhone 6 te zien krijgen.

Het evenement begint vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd en zal naar verwachting ongeveer twee uur duren.

De iPhone 6 komt over…

voorbeschouwing iphone 6
Hier gaat het vanavond gebeuren.

Volg de iPhone 6 onthulling live

Het is lange tijd geleden dat het kon, maar Apple stelt vanavond een livestream beschikbaar voor mensen die mee willen kijken als de nieuwe iPhone uit de doeken wordt gedaan. Om alles over de livestream te weten te komen, volg je deze link. De stream bekijken kan met verschillende apparaten en softwareversies die hieronder op een rij staan.

  • Mac: OS X 10.6 of nieuwer met Safari 4.2+
  • Windows: QuickTime 7 en Safari (aanbevolen)
  • iPhone, iPad, iPod touch: iOS 4.2+
  • Apple TV: tweede of derde generatie Apple TV met softwareversie 5.0.2+

Wat je vanavond op iPhoned kunt verwachten

Wij volgen de onthullingen van Apple vanavond op de voet. Wil je zo snel mogelijk op de hoogte zijn van de bekendmakingen rondom de iPhone 6 en ander nieuws? Hou dan vooral de website in de gaten, waar we in verschillende artikelen ingaan op alles dat wordt aangekondigd. Verder zijn we op Twitter te volgen via @iPhoned als je het nieuws in hapklare bits tot je wil nemen.

De aankondigingen

Wat heeft Apple eigenlijk allemaal voor je in petto? Bij een iPhone zal het niet blijven, want meestal duurt een keynote wel twee uur. Hieronder lees je onze verwachtingen.

iPhone 6

iPhone 6

Wat we vanavond in elk geval gaan zien is de iPhone 6, in twee nieuwe modellen met schermen van 4,7-inch en 5,5-inch. De afgelopen tijd zijn er al behoorlijk wat foto’s van onderdelen uitgelekt, waardoor er waarschijnlijk weinig verrassingen meer zijn. Vandaag verscheen zelfs een complete, gelekte lijst met specificaties online. Zo verwachten we een dunner toestel met afgeronde schermranden. De kleinste nieuwe iPhone gaat naar verwachting gewoon iPhone 6 heten, over de 5,5-inch variant gaan verschillende geruchten: van iPhone 6L (van Large) em iPhone Air tot iPhone 6 Plus. Daarnaast is het de vraag of de nieuwe iPhone een scherm krijgt van het krachtige saffierglas en of Apple eindelijk NFC introduceert (daarover later meer).

En hoe zit het met de beschikbaarheid van toestellen? Verschillende bronnen spreken van 19 september als de dag dat de iPhone 6 uitkomt, maar dat zal de eerste lichting zijn, waartoe Nederland tot nu toe nooit heeft behoord. Zal het dit keer wel zo zijn? Over de 5,5-inch iPhone 6 gingen overigens geruchten dat die behoorlijk te lijden had onder productieproblemen, in hoeverre dat toestel meteen beschikbaar zal zijn is ook nog onbekend.

→ Lees ook onze iPhone 6 pagina voor een volledig overzicht van geruchten rondom Apples nieuwe vlaggenschip

Nieuws in iOS 8 (met HomeKit en Gezondheid)

In juni hebben we tijdens het WWDC al een hoop nieuws gezien wat betreft iOS 8, maar we weten nog lang niet alles. Wanneer komt het nieuwe besturingssysteem eigenlijk beschikbaar? En natuurlijk zal er in de presentatie nog even worden stilgestaan bij nieuwe functies als de Gezondheid-app en HomeKit en krijgen we demonstraties te zien van hoe het precies gaat werken op de iPhone 6.

iOS 8 screen

→ Lees alles wat tot nu toe bekend is op onze iOS 8 pagina

NFC en Apples betaalplatform

Komt het er eindelijk wel of nog steeds niet? NFC in de iPhone 6! Wij zijn geneigd om te zeggen van wel, want geruchten en handelingen van Apple zelf wijzen op de komst van een nieuw betaalsysteem, waarmee gebruikers draadloos kunnen betalen. Apple heeft al 800 miljoen gebruikers die met creditcards gebruiken voor bijvoorbeeld apps of muziek. Deze iTunes-gegevens zouden natuurlijk ook gebruikt kunnen worden om draadloze betalingen mee te verrichten. Daarvoor zou Apple al in gesprek zijn met bedrijven als Visa en MasterCard.

iWatch

iwatch accuduur

Oke, zeker weten dat de wearable van Apple ‘iWatch’ zal heten, doen we het niet, maar het ligt in de lijn der verwachting dat het bedrijf uit Cupertino vanavond een wearable aankondigt. Aangezien we bijna alles al (denken te) weten over de iPhone 6, wordt dit misschien wel de echte verrassing en klapper van de presentatie. Volgens de laatste berichten komt het accessoire in twee formaten op de markt, met een 1,3-inch scherm en één van 1,5-inch. Dit zou een gebogen oled-display zijn. Verder zouden aan boord meerdere sensoren zijn geïntegreerd om allerlei fitness- en gezondheidsmetingen te kunnen doen. Maar we weten niets zeker, tot Apple de iWatch (en diens naam) vanavond bekendmaakt.

→ Meer weten? Check onze iWatch pagina.

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's