Voor iOS apps wordt gemiddeld het meest betaald

Roel van Hout
18 juli 2013, 19:50
1 min leestijd
Voor iOS apps wordt gemiddeld het meest betaald

Gratis apps winnen steeds meer terrein, zowel op iPhone als Android – maar voor iOS apps wordt gemiddeld het meest betaald.

Uit onderzoek is gebleken dat iPhone-gebruikers sneller bereid zijn geld te spenderen aan apps: voor iOS apps wordt door gebruikers gemiddeld 19 cent per app betaald, terwijl de kosten bij Android blijven steken op slechts 6 cent.

Dat concludeert onderzoeksbedrijf voor mobiele apps Flurry op basis van 350.000 op iOS en Android gedownloade apps. Op Android worden apps veel vaker gratis – maar met in-app reclame – aangeboden dan op iOS.

iOS apps

Het prijsverschil heeft ook te maken met het feit dat er in de Google Play Store veel meer gratis apps te downloaden zijn dan in de App Store. Android-apps zijn relatief gemakkelijk te downloaden en gratis te installeren, terwijl voor het illegaal gebruik van iOS apps meer stappen moeten worden gezet. Betaalde apps op Android aanbieden loont daarom minder.

iOS apps brengen veel meer geld op dan Android apps

Onder ontwikkelaars staat de App Store daarom bekend als hét platform om geld te verdienen. Cijfers onderstrepen dat ook: in april van dit jaar werd er aan de 200 best verkopende apps in de App Store 3,8 miljoen euro per dag verdiend. Opbrengsten uit de Google Play Store bleven steken op 840.000 euro per dag.

Via: AppAdvice

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday