Deze Volvo’s krijgen snel ondersteuning voor CarPlay

Sven Lamers
21 juli 2022, 11:01
2 min leestijd
Deze Volvo’s krijgen snel ondersteuning voor CarPlay

Na Polestar is ook Volvo begonnen met het toevoegen van ondersteuning voor CarPlay in verschillende automodellen. De update komt over-the-air binnen. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Volvo nu met CarPlay

Volvo voegt Apple CarPlay toe aan verschillende modellen die nog geen iPhone-integratie hadden. Een update ontgrendelt CarPlay in Volvos die Android Automotive als besturingssysteem gebruiken.

Wanneer je je iPhone aansluit, gebruik je bepaalde iOS-apps en -functies, van muziek tot navigatie, via het infotainmentsysteem van je auto. Bovendien is Apple’s spraakassistent Siri ook mee aan boord.

Installeer de update zelf – of bij de dealer

De update is beschikbaar voor de twee volledig elektrische modellen Volvo C40 en XC40 Recharge Pure Electric. Het wordt daarnaast aangeboden voor de XC60, S90 en V90 vanaf modeljaar 2022. De S60, V60, XC90 en XC40 vanaf modeljaar 2023 (maar alleen met Android Automotive) zijn ook van de partij. De update installeer je ‘over-the-air’, dus gewoon vanuit de auto zelf. Alternatief ga je naar je dealer, aldus Volvo. De nieuwe software versie 2.2 wordt als sinds half juli geleidelijk uitgerold.

Overigens maak je CarPlay in deze modellen ook gemakkelijk draadloos, via ons overzicht van dongles voor draadloze CarPlay.

Volvo’s zustermerk Polestar heeft in juni al CarPlay toegevoegd voor het model Polestar 2, dat ook Android als auto-besturingssysteem gebruikt. Opmerkelijk: Android Automotive ondersteunt dus CarPlay voor de integratie van de iPhone in deze voertuigen, maar geen Android Auto voor Android-telefoons.

De nieuwe generatie van CarPlay

Behalve Polestar heeft Apple ook Volvo genoemd als partner voor de volgende generatie van CarPlay, dat Apple’s besturingssysteem naar het hele dashboard brengt. Ook de directe bediening van functies zoals stoelverwarming en airco zal dan mogelijk zijn via CarPlay of Siri, aldus Apple.

Het blijft onduidelijk in welke Volvo’s CarPlay 2 gebruikt zal worden. Bij de presentatie van het systeem benadrukte Apple dat de eerste voertuigen met de nieuwe CarPlay generatie pas eind 2023 aangekondigd zullen worden.

Meer weten over CarPlay? Hieronder vind je het laatste nieuws over Apple’s besturingssysteem voor in de auto.

Bron: Volvo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu