Volledige verkoopcijfers iPhone bekendgemaakt in rechtszaak
Redactie

De volledige verkoopcijfers van Apple zijn vrijgegeven en aan het licht gekomen tijdens de rechtszaak tussen Apple en Samsung. De nieuwe cijfers geven meer inzicht in de verkopen van de iPhone-producent dan ooit te voren.

In het document komt naar voren dat Apple gemiddeld 590 dollar aan omzet maakt per verkochte iPhone. Voor de iPad komt de gemiddelde omzet per exemplaar neer op een bedrag van 560 dollar.

Alle cijfers zijn afkomstig van de verkopen binnen de VS. Uit het onderzoek wordt duidelijk dat in de VS veruit Apple’s grootste markt is te vinden, nu is dit geen groots nieuws. Echter zijn de cijfers die achter deze conclusie liggen nu ook, voor het eerst, vrijgegeven.

Van de 250 miljoen verkochte iPhones wereldwijd zijn er 85 miljoen in de VS verkocht. In de jaren van 2010 tot 2012 zou Samsung 21,25 miljoen smartphones over de toonbanken hebben laten vliegen, dit staat gelijk aan 7,5 miljard omzet.

Samsung’s bestverkochte smartphone is de Samsung Prevail, een telefoon uit het goedkopere assortiment van Sasmung. In diezelfde tijd, 2010 tot 2012, zijn 1,4 miljoen Galaxy Tab-tablets voor 644 miljoen dollar aan omzet verkocht.

Hier zijn de exacte verkoopcijfers en de bijbehorende winst van Apple’s producten te zien:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.