‘Hé Siri, zet mijn Volkswagen op slot en bewaar de parkeerlocatie’

Lars Paijmans
13 november 2018, 11:09
2 min leestijd
‘Hé Siri, zet mijn Volkswagen op slot en bewaar de parkeerlocatie’

Volkswagen-eigenaren die een iPhone gebruiken kunnen de auto nu met Siri op slot zetten en weer ontgrendelen. Zo krijgt de iPhone langzaam maar zeker een steeds prominentere rol in de auto.

Lees verder na de advertentie.

Volkswagen Siri ondersteuning nu beschikbaar

Volkswagen slaat vandaag de handen ineen met Siri, zodat je nu allerlei functies van je auto kunt bedienen vanaf je iPhone. Zo kun je met een spraakopdracht de auto op slot zetten en van het slot halen, controleren hoeveel benzine er nog in de tank zit en de verwarming alvast aanzetten.

Volkswagen Siri

Bij elektrische Volkswagens kun je via Apples spraakassistent nu ook het opladen aan- en uitzetten. Tot slot kun je Siri vragen waar je de auto geparkeerd hebt, waarna de assistent je een routebeschrijving geeft.

Om er gebruik van te maken, zijn er wel wat voorwaarden om aan te voldoen. Zo moet je lid zijn van de VW Car-Net-app, een iOS-app waar je een betaald abonnement voor nodig hebt. Deze app werkt gegarandeerd samen met alle Volkswagen-modellen uit 2018 en 2019.

De app ondersteunt voortaan ook Siri Shortcuts, de nieuwe app die sinds iOS 12 beschikbaar is. Hier kun je de mogelijkheden van Siri handmatig mee programmeren, zodat je een serie van handelingen kunt activeren met een enkele spraakopdracht.

Start je auto met een spraakopdracht

Zo kun je in theorie een ochtendroutine starten waarmee je automatisch de auto alvast opwarmt, een routebeschrijving naar je werk plant en je favoriete afspeellijst voor onderweg instart. Meer weten over Siri Shortcuts? Check dan ons overzicht met uitleg en onze favoriete shortcuts van het moment:

Apple heeft meer grote plannen voor de auto, maar de kans is groot dat we hier pas over een paar jaar meer over horen. Het bedrijf zou eerst van plan zijn geweest om een volledige Apple-auto te maken, maar liep tegen teveel problemen aan tijdens de ontwikkeling. Daarom werd het project terug geschaald naar een softwareproject, waarmee Apple de volledige software voor een auto ontwerpt en aan fabrikanten doorverkoopt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu