Ook Volkswagen voegt dit jaar CarPlay toe aan nieuwe automodellen

Redactie
6 januari 2015, 9:03
1 min leestijd
Ook Volkswagen voegt dit jaar CarPlay toe aan nieuwe automodellen

Volkswagen was een grote afwezige toen CarPlay in maart 2014 werd geïntroduceerd. Op de techbeurs CES in Las Vegas liet de Duitse autofabrikant echter weten toch CarPlay te ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

Volkswagen CarPlay

Apple maakte in maart van 2014 bekend iOS naar de auto te brengen onder de naam CarPlay. In het begin waren er achttien automerken die aan boord waren bij Apple om CarPlay in hun modellen te integreren, later volgden er meer. Inmiddels stond de teller op 29 auto’s, waaronder grote merken als Ferrari, Mercedes, Ford, BMW en Volvo, maar Volkswagen was nog steeds de grote afwezige.

volkswagen carplay

Bijna een jaar na de aankondiging van CarPlay voegt de Duitse fabrikant zich dan toch bij de club. Volkswagen zegt CarPlay toe te voegen aan de volgende generatie infotainment-systemen, die dit jaar in enkele modellen te vinden zullen zijn. Dit modulaire systeem zal naast CarPlay ook beschikbaar zijn met Volkswagens eigen MirrorLink-systeem en Googles Android Auto-platform.

Een prijs voor de MIB II, zoals het systeem heet, is nog onbekend. Dat geldt ook voor een precieze releasedatum (afgezien van ‘2015’). Wel heeft Volkswagen laten weten dat de technologie in elk geval in Europa en de Verenigde Staten beschikbaar komt.

CarPlay

Apples oplossing om iOS in de auto te gebruiken, zonder daarbij steeds je telefoon te hoeven pakken, zal dit jaar in veel auto’s verkrijgbaar zijn. Met CarPlay kunnen gebruikers bepaalde functies van de iPhone gebruiken via het dashboard-touchscreen of spraakcommando’s. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om muziek te regelen, navigatie in te stellen en om mensen te bellen.

Lees meer over CarPlay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu