Volkskrant: ‘Pijlers onder het succes van de iPhone’

Redactie
25 juni 2009, 13:23
2 min leestijd
Volkskrant: ‘Pijlers onder het succes van de iPhone’

Vandaag is in de Volkskrant een interessant artikel te vinden over de ‘pijlers onder het succes van de iPhone’. In dit artikel staan drie korte interviews met drie Nederlandse ontwikkelaars. Ze vertellen allemaal iets over hun applicaties, en over hun toekomstvisie.

Paul van Dijk (Cirkelsoft)

Lees verder na de advertentie.

De eerste applicatie van Paul van Dijk was een applicatie waarmee je je BMI-index kan berekenen. Dit was eigenlijk een soort try-out, maar toch werd de applicatie ruim 10.000 keer gedownload. Omdat het dus ‘wel lekker ging’ is hij door gegaan met ontwikkelen, en het resultaat was Bubble Level. Deze applicatie zette hij voor 1 dollar in de App Store. Op dit moment staat de downloadteller op 10.000, dus heeft hij nu al 7000 dollar aan de game verdiend.

Op dit moment maakt Paul van Dijk veel applicaties vor bedrijven. Hij heeft bijvoorbeeld de applicatie van het CDA gemaakt. Hij krijgt ongeveer 3 aanvragen van bedrijven per week, dus hij kan er goed van rondkomen.

Niels Kooiker

In de uurtjes tussen school en werk heeft Niels Kooiker de game Masterbrain ontwikkeld. Hij heeft het spelletje ook voor 1 dollar in de App Store gezet, en op dit moment is het 2000 keer gedownload. ‘Rijk ben ik er niet mee geworden, maar dat was ook niet de insteek.’

Joris Kluivers

Joris Kluivers vertelt in het interview vooral over zijn laatste applicatie, Lyrics genaamd. Met deze applicatie kan je heel gemakkelijk songteksten opzoeken. Apple wees deze applicatie in Januari af, omdat sommige songteksten obscene woorden bevatten. Ze hebben het opgelost, maar uiteindelijk was Apple nog steeds niet tevreden. Joris Kluivers en de twee anderen die aan het project werkten, hadden namelijk een ‘easter egg’ in de applicatie geprogrammeerd, waardoor de obscene woorden weer terug keerden. Hier was Apple niet blij mee, en dat lieten ze merken. Lyrics is nu al enige tijd niet meer te downloaden.

Bron: Volkskrant

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's