Christian Bale speelt mogelijk hoofdrol in volgende Steve Jobs-film

Gijs Ettes
21 maart 2014, 8:24
1 min leestijd
Christian Bale speelt mogelijk hoofdrol in volgende Steve Jobs-film

In de biografische Steve Jobs-film die naar verluidt wordt geregisseerd door David Fincher is mogelijk een hoofdrol weggelegd voor Christian Bale. Bale vertolkte eerder de hoofdrol van Batman in The Dark Knight en The Dark Knight Rises, maar met films als The Machinist, American Psycho en The Prestige heeft hij ook zijn sporen in de filmwereld verdiend.

Lees verder na de advertentie.

Steve Jobs-film

Hetzelfde geldt overigens voor regisseur Fincher, die eerder onder andere Se7en, Fight Club en The Social Network maakte. De scriptschrijver van laatstgenoemde film, Aaron Sorkin, zou nu al aan de slag zijn met het verhaal voor de volgende Steve Jobs-film. The Verge meldt echter dat het erom gaat spannen of de film wordt gemaakt: mocht Christian Bale de rol weigeren indien hij wordt gevraagd, dan zou Fincher het project überhaupt niet willen doen. Momenteel zou Bale op vakantie zijn om onder andere bij te komen van de opnames van American Hustle.

De nieuwe Steve Jobs-film is waarschijnlijk gebaseerd op de biografie die Walter Isaacson schreef over de markante mede-oprichter van Apple. Mocht de film worden gemaakt, dan zullen de opnamens niet eerder starten dan begin 2015.

jOBS: de Steve Jobs-film uit 2013

Eind 2013 verscheen overigens ook al een film over het leven van Steve Jobs, genaamd jOBS. Die film, waarin de hoofdrol was weggelegd voor Ashton Kutcher, werd echter matig beoordeeld, wat vooral te wijten was aan het oppervlakkige verhaal en het matige acteerwerk. Ook werd er geen aandacht besteed aan belangrijke onderdelen uit het leven van Jobs. Het is te hopen dat de volgende Steve Jobs-film dichter bij de ware gebeurtenissen blijft en ons kan verrassen met een overtuigend plot en dito acteerprestaties.

Lees meer over Steve Jobs

Categorieën: Apple, Geruchten
Thema: Steve Jobs

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen