Volgende iPhone sterker, lichter en dunner volgens de geruchten
Redactie

Volgens de Zuid-Koreaanse site Etnews.com wordt de volgende iPhone er één met een lichte en dunne behuizing aan de achterzijde. Kenners van de industrie hebben aan de nieuwssite laten weten, dat er gebruik wordt gemaakt van liqiud metal.

Liquid metal

Het materiaal liquid metal is een speciale metaalsoort, dat over de atoomstructuur van een vloeistof beschikt. Liquid metaal bestaat uit een legering van materialen, zoals koper, nikkel, titaan en zirkoon. Het zou twee tot drie keer sterker zijn dan de gangbare materialen en heeft nog het meeste weg van glas. De metaalsoort is bovendien lichter en beter bestand tegen beschadigingen in vergelijking met metaal of aluminium. Apple heeft in augustus 2010 al het alleenrecht opgeëist voor de toepassing van liquid metal in elektronica.

Volgende iPhone wordt belangrijk

Naast het gerucht over de nieuwe behuizing verscheen er nog meer nieuws over de iPhone. Bill Shop is analist van de Amerikaanse bank Goldman Sachs en stelt dat de volgende iPhone waarschijnlijk één van de meest belangrijke smartphones zal worden, die er ooit is uitgebracht. Deze constatering van de analist was voor Bill Shop meteen reden om de te verwachten aandeelprijs naar 750 dollar te verhogen. De analist baseert zijn conclusie onder meer op de positie van Apple bij providers. En stelt dat de zorgen over het minder verstrekken van subsidies aan het bedrijf onterecht zijn. Eerder deze maand werd namelijk nog door een andere analist gemeld, dat providers minder genegen zullen zijn om de iPhone bij een vast abonnement te subsidiëren.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.