‘Volgende iPhone met dual-camera krijgt dubbele optische beeldstabilisatie’

Rutger Otto
17 november 2016, 17:08
2 min leestijd
‘Volgende iPhone met dual-camera krijgt dubbele optische beeldstabilisatie’

De iPhone 7 Plus heeft een dual-lens camera, maar alleen de groothoeklens heeft ondersteuning voor optische beeldstabilisatie. Volgend jaar worden mogelijk beide lenzen ondersteund.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPhone met dubbele optische beeldstabilisatie

Dat schrijft MacRumors op basis van een voorspelling van de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. Ook de telelens in de iPhone van 2017 zou optische beeldstabilisatie krijgen, denkt hij. “We denken dat Apple de optische beeldstabilisatie ook in de telelens zal toevoegen om de verkopen van dat toestel een duwtje in de rug te geven”, schrijft hij in een notitie.

Kuo denkt dat zwel de fotokwaliteit als de optische zoom verbeterd wordt. “De telelens wordt waarschijnlijk opnieuw ontworpen om de optische beeldstabilisatie te kunnen doorvoeren. De beeldcirkel moet worden vergroot, maar hiervoor is een nieuw ontwerp nodig, om te zorgen dat de fotokwaliteit in de hoeken goed blijft.”

iPhone 7 Plus review

iPhone 7 Plus

Van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus heeft alleen de laatste twee cameralenzen op de achterkant. Daarvan is er één een groothoeklens en de ander is een zoomlens waarmee gebruikers twee keer kunnen zoomen zonder aan kwaliteit in te boeten. Via software kan in totaal tot 10 keer worden ingezoomd, al wordt het beeld dan wel iets korreliger.

Een dubbele lens heeft een aantal voordelen. Eén daarvan is de zoomfunctie, een andere is het maken van foto’s waarbij de achtergrond extra wazig gemaakt wordt met het bokeh-effect. Hiervoor heeft de iPhone 7 Plus de ‘Portretmodus’ toegevoegd aan de meest recente versie van iOS 10. Software van de Camera-app maakt onderscheid tussen het onderwerp en de achtergrond van de foto en zorgt dat laatstgenoemde waziger wordt. Dat geeft een professioneel bokeh-effect, al is de functie nog in bèta waardoor de randen van je onderwerp soms nog niet mooi worden afgesneden.

iPhone 2017

Er gaan nu al geruchten over de iPhones van volgend jaar. Mogelijk komen er twee iPhones met lcd-scherm zoals we ze kennen, in de formaten 4,7-inch en 5,5-inch. Daarnaast is er wellicht een derde optie met oled-display die van rand tot rand loopt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorie: Geruchten
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 7 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen