Vodafone lanceert SmartPass voor contactloos betalen, iOS-app volgt

Gijs Ettes
27 maart 2014, 16:10
1 min leestijd
Vodafone lanceert SmartPass voor contactloos betalen, iOS-app volgt

Vodafone heeft vandaag Vodafone SmartPass gelanceerd, een betaaldienst waarmee je middels een nfc-chip – of in het geval van de iPhone met een sticker – contactloos kunt betalen. Deze sticker is te bestellen bij Vodafone en gemakkelijk op je toestel te plakken. Een bijbehorende Android-app is al beschikbaar, later verschijnt ook een versie voor iOS.

Lees verder na de advertentie.

Voor Vodafone SmartPass heeft de provider de samenwerking gezocht met Visa. De nfc-sticker doet dan ook meteen dienst als prepaid creditcard. Na registratie kun je je SmartPass tegoed opwaarderen via iDEAL, creditcard of bankoverschrijving, waarna je op verschillende manieren en op verschillende plekken gemakkelijk contactloos kan betalen. Vanuit de iOS-app kun je straks je tegoed raadplegen, opladen en direct je uitgaven checken. Ook is het mogelijk om geld naar andere gebruikers te sturen en te ontvangen.

https://www.youtube.com/watch?v=Qs50ZxHqSEo

Vodafone denkt dat ook iPhone-gebruikers over vijf jaar geen portemonnee meer nodig hebben om betalingen uit te voeren. Momenteel zijn er al circa 30.000 contactloze betaalpunten in Nederland en eind dit jaar moet dat aantal verdubbeld zijn. Het is onder andere al mogelijk contactloos af te rekenen in de winkels die je vindt op NS-stations.

Gebruik Vodafone SmartPass niet gratis

SmartPass is te gebruiken voor iedereen die ouder is dan 18 jaar. Hoewel de SmartPass-app gratis is, zijn er wel kosten verbonden aan gebruik van de Vodafone-dienst. Zo kost het aanvragen van een nieuwe kaart of sticker 4,95 euro. De betaaldienst is het eerste jaar gratis en kost daarna jaarlijks 12,95 euro.

Je tegoed opwaarderen via bankoverschrijving is gratis, net als het opladen via iDeal – mits het bedrag hoger is dan 20 euro. Voor een lager bedrag of opwaarderen via creditcard betaal je 50 cent per transactie.

Lees meer over Vodafone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu