Placeholder
Redactie

Vodafone heeft vandaag een contract met Apple bekend gemaakt voor de verkoop van de iPhone in 10 landen.

Nederland en België, maar ook de Scandinavische landen, Spanje en Polen blijven opnieuw achterwege.

Volgens Vodafone Australië zal de iPhone in de loop van dit jaar worden aangeboden in Australië, Griekenland, Egypte, Italië, India, Nieuw Zeeland, Portugal, Tsjechië, Turkije en Zuid Afrika. De prijsstelling is nog onbekend.

Mogelijk geen iPhone ‘single operator model’

Research Director ‘Robin Simpson’ van onderzoeksbureau Gartner interpreteert dit nieuws als een signaal dat Apple afstapt van het ‘single operator model’ voor de verkoop van de iPhone (Bron ZDNet.com.au).

Vodafone heeft het nieuws vlot naar buiten gebracht zonder er veel media aandacht aan te schenken. Hieruit trekt Simpson de conclusie dat er op korte termijn meer Australische en Aziatische aanbieders zullen volgen. Mogelijk hanteert Apple in Nederland dezelfde strategie. Ook in ons land zal de iPhone waarschijnlijk beter verkopen als hij door meer telecom operators wordt aangeboden.

Vodafone en iPhone 3G

Naar verwachting brengt Vodafone ook de nieuwe Apple iPhone 3G in deze landen op de markt. De introductie van dit toestel vindt waarschijnlijk plaats op 9 juni aanstaande op het ‘World Wide Developer Conference’ in San Francisco.

De geruchten rondom de iPhone 3G worden steeds groter. Verschillende bronnen melden dat de nieuwe iPhone naast een 3G verbinding ook over een GPS functionaliteit zal beschikken. De 3G is waarschijnlijk zwart van kleur en Oostenrijk zal naar verwachting als eerste land uitverkoren zijn om hem te testen.

Kun je niet wachten op de iPhone? Bekijk hier alle aanbiedingen van Vodafone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.