Vodafone: tweederde heeft voldoende aan 250 MB, en jij?

Zowel Vodafone als KPN hebben de afgelopen week aangekondigd dat de kosten voor het gebruik van mobiel internet omhoog gaan. Hiervoor zijn nieuwe abonnementen gepresenteerd met vaste bundels voor mobiel internet.

Volgens Vodafone heeft tweederde van de smartphone gebruikers voldoende aan een bundel van 250 MB. 

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Vodafone en KPN komen met datalimiet bij nieuwe abonnementen

Vodafone maakte deze cijfers bekend nadat het bedrijf in de afgelopen week de datalimieten voor mobiel internet verlaagde. Per 1 augustus aanstaande komen de nieuwe abonnementen van Vodafone op de markt die uiteenlopen van 200MB bij het goedkoopste abonnement tot 900MB bij het duurste abonnement aan datalimiet.

KPN kondigde eenzelfde maatregel aan begin deze week en kreeg daarmee (wederom) de wind van voren. De providers geven aan deze maatregelen te moeten nemen om de investeringen die gepaard gaan met het uitbreiden van de capaciteit van het mobiele netwerk te kunnen bekostigen.

Al eerder werd het duidelijk uit de jaarcijfers van onder andere KPN dat de inkomsten uit bijvoorbeeld SMS sterk teruglopen door initiatieven zoals Whatsapp.

Tweederde smartphone gebruikers hebben voldoende aan 250 MB per maand

Tweakers meldt vandaag in een bericht dat volgens Vodafone zo’n tweederde van de smartphone gebruikers op haar netwerk voldoende hebben aan 250 MB per maand aan dataverkeer.

Android gebruikers verbruiken het meeste dataverkeer, gevolgd door iPhone gebruikers en vervolgens Blackberry klanten. Vijf van de zes Blackberry gebruikers zouden zelfs met 250 MB prima moeten uitkomen volgens Vodafone. Bij iPhone gebruikers is dat 70% en bij Android gebruikers is dat 60% van de gebruikers die minder dan 250 MB per maand verbruiken.

Grootverbruikers blijken een enorme minderheid te zijn volgens Vodafone. Slechts 1% van de BlackBerry  gebruikers verbruikt meer dan 1GB, tegenover ongeveer 5%  en 8% van respectievelijke iPhone- en Android gebruikers.

Vodafone lijkt met het uitbrengen van deze cijfers de ernst wat te willen afleiden van de nieuwe abonnementen met een beperkt datalimiet. Bekijk hier het overzicht met de beste Vodafone iPhone aanbiedingen.

Hoeveel MB aan mobiel dataverkeer verbruik jij per maand?

Wij zijn erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen. Hoeveel MB aan mobiel dataverkeer verbruiken jullie per maand?

Je kan dit op je iPhone aflezen bij: Instellingen > Algemeen > Gebruik > Gegeven mobiele netwerk

[polldaddy poll=5259666]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.