Vodafone maakt persoonlijke hotspot via iPhone mogelijk
Redactie

Vodafone biedt abonnees nu de mogelijkheid om via de iPhone een persoonlijke hotspot te creëren. Hiervoor moeten wel de nieuwe aanbiederininstellingen op de iPhone worden opgehaald en bijgewerkt.

Persoonlijke hotspot

Met de bijwerking van de aanbiederingstellingen kan je met de iPhone een persoonlijke iPhone hotspot maken door de 3G internetverbinding met andere apparaten te delen. Dat is handig als je even op een laptop wilt internetten, maar geen draadloos netwerk in de buurt hebt. Eerder waren er al abonnementen van Vodafone beschikbaar, waarbij de persoonlijke hotspot te gebruiken was. Bijvoorbeeld bij de zakelijke abonnementen.

Aanbiederinstellingen bijwerken

Als je ook een persoonlijke hotspot wilt dan moet je de aanbiederinstellingen activeren. Dat kan door via instellingen en algemeen naar info te gaan. Je krijgt een pop-up om de instellingen bij te werken. Voor het activeren van de functie persoonlijke hotspot kun je weer via instellingen naar algemeen om vervolgens via het netwerk bij persoonlijke hotspot uit te komen. De verbinding is overigens standaard beschikbaar via Bluetooth en USB. Je hebt ook de mogelijkheid om het via WiFi in te schakelen.

Nieuwe telecommunicatiewet

Vermoedelijk maakt Vodafone de persoonlijke hotspot via de iPhone nu voor iedereen toegankelijk in verband met de nieuwe telecommunicatiewet, die van de week door de Eerste Kamer is aangenomen. De internetaanbieders moeten volgens die wet het internetverkeer op gelijke wijze behandelen.

Je moet wel opletten dat het thetheren met je iPhone ook kan leiden tot overschrijding van de databundel. Let daar dus op, want die kosten moet je gewoon betalen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.