Vodafone en KPN gaan iPhone verkopen, einde exclusiviteit T-Mobile
Redactie

Vodafone en KPN hebben vanmorgen beide het nieuws bekendgemaakt dat zij de komende maanden de iPhone 3GS en iPhone 4 gaan verkopen via de officiële kanalen.

De partijen hebben hiervoor afspraken gemaakt met Apple. Hiermee komt er een einde aan de ruim 2 jaar durende exclusiviteit van T-Mobile op de verkoop van de iPhone in Nederland

Verkoop iPhone door Vodafone, KPN, Hi en Telfort start komende maanden

De geruchten deden de laatste tijd al de ronde en ook in Duitsland werd onlangs de exclusiviteit van T-Mobile op de verkoop van de iPhone 4 verbroken. In Nederland was er tot vanmorgen onduidelijkheid hierover.

Vodafone en KPN hebben vanmorgen het nieuws op hun websites geplaatst (zie Vodafone en KPN). KPN geeft aan dat de iPhone verkocht zal worden via KPN, Hi en Telfort. De smartphone zal opgenomen worden in het reguliere assortiment, hiermee wordt het toestel beschikbaar voor zowel particulieren als zakelijke klanten.

KPN en de iPhone

KPN zal de iPhone abonnementen voorzien van een vast datalimiet. Boven het limiet dient 5 cent per verbruikte MB te worden betaald. KPN heeft voor de iPhone de snelheid van het datanetwerk verhoogd naar 3,6 Mbps. Volgens insiders heeft Apple deze verplichting opgelegd.

Volgens KPN zouden op dit moment al ruim 75.000 iPhone’s worden gebruikt op het netwerk van KPN. Veelal betreffen dit toestellen die ingevoerd zijn uit het buitenland. Lees het persbericht van KPN.

Informatie over prijzen, precieze abonnementsvormen, levertijden en beschikbaarheid is momenteel nog niet beschikbaar.

Vodafone en de iPhone

Vodafone toont prominent op de voorpagina van haar website een foto met de tekst ‘iPhone 4, coming soon. Veel aanvullende informatie is momenteel niet beschikbaar. De internetsnelheden van de Vodafone abonnementen liggen momenteel al op maximaal 3,6 Mbps.

Einde exclusieve verkoop iPhone in Nederland door T-Mobile

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.