Vodafone brengt chat-app Message+ binnenkort naar de iPhone
Roel van Hout

Vodafone zal binnenkort de messagingdienst Message+ uitbrengen. De chat-app heeft sms als basis, maar biedt ook de mogelijkheid om foto’s, video’s en geluidsopnames te versturen naar andere gebruikers van Message+.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Message+ is gebaseerd op de RCS-standaard joyn die vorig jaar is gelanceerd. Deze standaard wordt ondersteund door grote providers waaronder Vodafone, Deutsche Telekom (onder andere eigenaar van T-Mobile) en Telefónica (eigenaar van provider O2) en stelt klanten van deze bedrijven in staat met elkaar te chatten.

Vodafone gaat er vanuit dat leveranciers van mobiele toestellen de ondersteuning van joyn standaard gaan toevoegen, zodat het op termijn niet meer nodig is een aparte app als Message+ te installeren.

Message+ mogelijke concurrent WhatsApp

Op dit moment is de adoptie van joyn nog niet zo groot dat het kan concurreren met de OTT-standaard waarvan gratis apps als WhatsApp, Viber en Skype gebruikmaken. Die services hebben bij elkaar honderden miljoen gebruikers over de hele wereld. Vodafone wil hier verandering in brengen en zet hoog in op joyn. De investeerderstak van Vodafone heeft samen met een aantal andere partijen 8,3 miljard dollar gestoken in de start-up Jibe Mobile die apps en technologieën voor joyn ontwikkelt.

Bekijk ook de Vodafone iPhone abonnementen en aanbiedingen.

Message+ wordt aanvankelijk alleen op Android-toestellen beschikbaar. Een versie voor iOS volgt op een later moment.

Via

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.