Klanten van Vodafone kunnen nu bellen via wifi op de iPhone

Rutger Otto
13 december 2016, 11:16
2 min leestijd
Klanten van Vodafone kunnen nu bellen via wifi op de iPhone

Klanten van Vodafone kunnen voortaan via wifi bellen, ook als ze geen mobiel bereik hebben. Daarvoor is alleen iOS 10.2 vereist.

Lees verder na de advertentie.

Bellen via wifi

Apple heeft de optie ‘Bellen via wifi’ ingeschakeld voor Vodafone, schrijft Tweakers. Het is de eerste provider in Nederland waarmee iPhone-gebruikers via wifi kunnen bellen. Ze hebben daarvoor dus wel een wifi-verbinding nodig, maar een mobiel bereik hoeft niet meer. Dat is handig als het bereik bij jou thuis niet toereikend is, maar je wel wilt kunnen bellen. “Huizen en kantoorpanden worden steviger en beter geïsoleerd gebouwd”, laat een woordvoerder van Vodafone ons weten. “Daardoor wordt het moeilijker voor signalen om door te dringen.”

Bellen via wifi is te gebruiken nadat Vodafone-klanten hun iPhone hebben geüpdatet naar iOS 10.2. Deze versie van het besturingssysteem kwam afgelopen maandag beschikbaar. De eerste Android-telefoons werken inmiddels ook met Vodafone’s bellen via wifi-optie. Het gaat hier om twee Samsung-telefoons; de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge.

sim-only-iphone

Zo schakel je de functie in:

De optie inschakelen op de iPhone, doe je als volgt:

  1. Ga naar de app ‘Instellingen’;
  2. Kies voor ‘Telefoon’;
  3. Tik op ‘Bellen via wifi’ en zet vervolgens het schuifje achter ‘Bel via wifi op deze telefoon’ op groen;
  4. Kies voor ‘Schakel in’.

Belminuten

Met bellen via wifi gaat het signaal van de eigen internetverbinding naar het Vodafone-netwerk om een gesprek op te zetten. Hou er dus rekening mee dat je met bellen via wifi wel belminuten verbruikt. Het is in dat opzicht dus niet hetzelfde als bellen via Skype of WhatsApp, dat hooguit data uit je bundel kost als je geen wifi gebruikt.

Voordelen van bellen op deze manier zijn niet alleen dat je geen sterk mobiel signaal hoeft te hebben, maar ook dat een gesprek sneller tot stand komt. Daarnaast is de audiokwaliteit beter. Aanvankelijk zal de functie alleen binnen Nederland werken, software bepaalt of de verbinding via wifi of het mobiele netwerk moet gaan voor de beste kwaliteit. Concurrent KPN biedt bellen via wifi nog niet aan, dat gaat in 2017 gebeuren.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Bron: Tweakers
Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen