De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Vodafone introduceert dit jaar bellen via 4G en wifi

Rutger Otto
8 maart 2016, 18:48
2 min leestijd
Vodafone introduceert dit jaar bellen via 4G en wifi

Nog dit jaar wordt het voor klanten van Vodafone mogelijk om te bellen via wifi of het 4G-netwerk. Dat moet voor een betere verbinding binnenshuis gaan zorgen.

Lees verder na de advertentie.

Vodafone bellen via wifi of 4G

Vodafone maakte het plan vandaag bekend op zijn website. Momenteel bellen klanten van Vodafone via 2G, wat niet ideaal is binnenshuis. Daar zorgt bellen via wifi of 4G juist voor een beter bereik, zodat de verbinding stabieler is.

Op dit moment heeft maar liefst een kwart van alle Nederlanders thuis problemen met de belverbinding. Door over te gaan op nieuwe technologie moet daar dus een oplossing voor geboden worden. Is de standaard verbinding tijdens het bellen ontoereikend, dan schakelt hij vanzelf over naar 4G of wifi. Daarvoor worden geen MB’s verspild, maar verbruikt de klant belminuten zoals dat nu al gebruikelijk is. Ook werkt de techniek altijd met wifi, ook al ben je thuis aangesloten bij een andere aanbieder voor internet.

Binnen Nederland

Nog niet bekend is welke telefoons de nieuwe technologie van Vodafone zullen ondersteunen, al is in het filmpje van de provider wel een iPhone te zien. Wel duidelijk is dat bellen via 4G en wifi in het begin alleen zal werken binnen Nederland. Ook is er een wifi-verbinding nodig van 25kbit/s. Consumenten krijgen de functie in de herfst van dit jaar als eerste tot hun beschikking. Zakelijke klanten van Vodafone zullen moeten wachten tot 2017. Een exacte datum voor beide is nog onbekend.

Vodafone is overigens niet de enige provider die bellen via 4G en wifi gaat aanbieden in Nederland. Ook T-Mobile heeft die plannen en KPN kondigde maandag aan de techniek te werken. Als het gewone mobiele netwerk niet beschikbaar is, kun je als KPN-klant vanaf volgend jaar via wifi bellen. Later dit jaar werkt bellen via het 4G-netwerk van KPN.

Lees meer over Vodafone

Bron: Vodafone
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu