Vodafone gaat meer abonnementen met 4G aanbieden
Gijs Ettes

Vanaf 7 april zijn vrijwel alle Vodafone-abonnementen voorzien van 4G. De Bel+SMS+Web abonnementen van de provider krijgen op die dag een nieuwe naam, Vodafone Smart, en bieden dan ook meteen sneller mobiel internet. Vorige maand werd de 3G-snelheid van Scherp- en Bel+SMS+Web abonnementen al verhoogd en nu doet Vodafone daar nog een schepje bovenop.

Vodafone-abonnementenVodafone maakte het nieuws bekend op de officiële website. Eerder werden de Red-abonnementen al voorzien van 4G en nu geldt hetzelfde voor de meer betaalbare Bel+SMS+Web-abonnementen. De maximale downloadsnelheid ligt op 25Mbit/s, wat gelijkstaat aan een theoretische downloadsnelheid van circa 3,1MB per seconde. In tegenstelling tot Telfort 4G is er geen aparte simkaart benodigd, maar uiteraard wel een toestel dat met 4G overweg kan.

Voor wie op dit moment al een Bel+SMS+Web abonnement heeft, verandert er weinig. Wel wordt de 3G-internetsnelheid vanaf april opgeschroefd van 7,2Mbit/s naar 14,4Mbit/s; het dubbele dus. De verhoging geldt ook voor de uploadsnelheid; deze stijgt naar 5,8Mbit/s.

Vodafone-abonnementen met ‘Flexibele data’

Vanaf 7 april biedt Vodafone ook extra opties voor wie niet helemaal met zijn of haar databundel uitkomt. De provider introduceert dan datapakketjes voor 2 euro per 100MB met dezelfde snelheid als binnen de bundel. Daarnaast kun je kiezen voor voor gratis, langzaam internet (64kb/s) onder de noemer Beperkt Internet. Hiermee kun je nog steeds gebruikmaken van chat-apps en e-mailen, maar maak je in ieder geval geen kosten buiten de maandelijkse bundel. De beste actuele iPhone aanbiedingen van Vodafone vind je hieronder.

[ad-block id=5 style=narrow]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.