Geen snelheidslimiet meer voor Vodafone 4G-klanten

Rutger Otto
28 augustus 2014, 11:08
1 min leestijd
Geen snelheidslimiet meer voor Vodafone 4G-klanten

Klanten van Vodafone krijgen de allersnelste 4G-verbinding voor hun telefoon. De provider haalt op 1 september het limiet van de maximumsnelheid van het Vodafone 4G netwerk eraf.

Lees verder na de advertentie.

Sneller Vodafone 4G netwerk

vodafone 4g netwerk

Dat heeft Vodafone donderdag bekend gemaakt. Het 4G-netwerk wordt voor alle klanten gelijk, waardoor de snelste verbinding mogelijk is. Tot nu toe was het mogelijk om snelheden tussen de 25 en 50 Mbps te halen, wat neerkomt op zo’n 3 tot 6 megabyte per seconde.

Vanaf 1 september haalt Vodafone dat limiet eraf en zijn er voor klanten dus hogere snelheden te behalen. Alle gebruikers krijgen dan toegang tot de maximale 4G-snelheid van 75 Mbps (iets meer dan 9 megabyte per seconde). Dat geldt niet alleen voor mensen met een abonnement, maar ook voor prepaidgebruikers.

De snelheid in praktijk zal volgens Vodafone echter tussen de 10 en 25 Mbps komen te liggen, wat neerkomt op ongeveer 1 tot 3 megabyte per seconde. Dat is overigens snel genoeg voor de meeste gebruikers. Naast de verhoging van de 4G-downloadsnelheid, wordt ook de uploadsnelheid verdubbeld, naar een maximum van 50 Mbps.

Betere data doorstroming

Volgens Vodafone heeft een snelheidsverhoging een gunstig effect voor klanten, want niet alleen krijg je sneller internet, ook wordt het netwerk minder belast. Dat komt simpelweg omdat klanten hun download of upload sneller doen. De actieve tijd van gebruikers wordt dus minder en dat betekent dat een snellere doorvoer van data mogelijk is.

Vanaf 1 oktober rolt Vodafone zijn 4G+ netwerk uit. Dat zou de snelheid van 4G nog eens een boost moeten geven, met een snelheid van 50 tot 70 Mbps, wat neerkomt op zo’n 6 á 9 megabyte per seconde.

Lees meer Vodafone nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu