4G-netwerk Vodafone kent nagenoeg landelijke dekking

Gijs Ettes
30 september 2014, 8:55
1 min leestijd
4G-netwerk Vodafone kent nagenoeg landelijke dekking

Het Vodafone 4G-netwerk kent nagenoeg landelijke dekking, zo heeft de provider bekendgemaakt. In meer dan 95 procent van Nederland is het inmiddels mogelijk om gebruik te maken van de 4G-verbinding van Vodafone.

Vodafone 4G-netwerk gratis uitproberen

Vodafone 4G-netwerk

Afgelopen nacht zijn de laatste tien 4G-masten aangesloten op het mobiele netwerk van Vodafone. De provider heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het 4G-netwerk landelijk dekkend te maken en zal de komende maanden optimalisaties doorvoeren om de snelheid, capaciteit, dekking en het bereik binnenshuis te verbeteren.

Om de landelijke dekking van het Vodafone 4G-netwerk te vieren, mogen nieuwe of verlengende klanten 4G (praktische downloadsnelheid variërend tussen 10 en 25 Mbit/s) een maand onbeperkt uitproberen. Vodafone biedt een maximale theoretische 4G-snelheid van 75Mbit/s, maar deze komt praktisch uit op 25Mbit/s. In Amsterdam is 4G+, de geoptimaliseerde versie van 4G, al beschikbaar. In april 2015 volgen ruim 50 andere steden.

“Het landelijk dekkend aanbieden van 4G is een belangrijke mijlpaal voor Vodafone. Een modern netwerk is echter nooit af. We bieden betere 4G-ervaringen op drukbezochte plekken in Nederland via zogenaamde small cells in bijvoorbeeld bushokjes en lantaarnpalen en we zijn druk bezig met het uitrollen van 4G+, een nieuwe mobiele technologie waarbij twee verschillende 4G-frequentiebanden samensmelten in één nóg snellere dataverbinding”, aldus Vodafone CEO Rob Shuter.

De beste iPhone 6 aanbiedingen bij Vodafone

Sinds afgelopen vrijdag kun je onder andere bij Vodafone terecht voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Hieronder hebben we voor beide toestellen de beste aanbiedingen uitgelicht. Deze worden dagelijks bijgewerkt.

Het laatste nieuws over Vodafone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu