Vodafone 4G-dekking voor iPhone 5 alleen in drukke gebieden
Wouter Nijsen

iPhone 5 gebruikers met een iPhone Vodafone abonnement kunnen alleen in drukke gebieden van het nieuwe 4G-netwerk gebruikmaken. Hiermee volgt Vodafone de strategie van KPN dat al eerder aankondigde alleen 4G-dekking in grote steden voor de iPhone 5 te faciliteren.

Vodafone heeft het nieuws tegen Tweakers bevestigd. Zowel Vodafone als KPN gebruiken voornamelijk de 800Mhz-band, de frequentie die voornamelijk door het gehele land gebruikt gaat worden.

Vodafone 4G landelijke dekking

“Vodafone heeft efficiënte 800MHz-frequenties weten te bemachtigen”, zegt woordvoerder Richard Mes. “Onze doelstelling is het realiseren van landelijke 4g-dekking via de 800MHz-band, en het realiseren van capaciteit en snelheid door het inzetten van de 1800MHz-band.” Laatstgenoemde frequentie wordt juist veelvuldig in drukke gebieden gebruikt.

→ Check ons overzicht voor het beste iPhone 5 abonnement!

Omdat T-Mobile geen 800MHz-frequenties heeft weten te bemachtigen, belooft de telecomprovider wel landelijke 4G dekking voor de iPhone 5 via de 1800mHz-frequentie. Tele2, de vierde Nederlandse provider met een 4G-netwerk, heeft eveneens geen frequenties in de 1800MHz-band.

De iPhone 5 is één van de weinige smartphones die niet van de 800MHz-band gebruik kan maken en daarom bij Vodafone en KPN enkel in de grote steden met het 4G-netwerk (1600MHz) kan verbinden. De volgende iPhone ondersteunt mogelijk wel de 800Mhz-frequentie waardoor de smartphone met alle providers zonder problemen kan worden gebruikt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.