Apple biedt mogelijk assistentie aan onderzoek vliegtuigcrash

Rutger Otto
27 mei 2017, 13:54
1 min leestijd
Apple biedt mogelijk assistentie aan onderzoek vliegtuigcrash

Franse autoriteiten denken dat een opgeblazen iPhone en iPad mogelijk de oorzaak zijn dat een vliegtuig van EgyptAir vorig jaar neerstortte. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan, waarbij Apple mogelijk assisteert.

Vliegtuigcrash door oververhitte iPhone

Ruim een jaar geleden vloog vlucht 804 van EgyptAir van Parijs naar Cairo. Daar kwam het vliegtuig echter nooit aan. Terwijl hij over de Mediterraanse Zee vloog, stortte het vliegtuig neer. Daarbij kwamen zesenzestig passagiers en crewleden om het leven. Mogelijk waren er Apple-apparaten aanwezig die ervoor zorgden dat de crash plaatsvond.

Volgens de Franse krant Le Parisien zijn autoriteiten een onderzoek gestart om te bekijken of er inderdaad Apple-apparaten waren betrokken. Er wordt vermoed dat mobiele toestellen oververhit raakten en vlam vatten. Volgens de autoriteiten lagen een iPhone 6S en iPad mini 4 mogelijk ten grondslag aan de crash omdat ze ingeplugd waren in een verkeerd stopcontact.

iPhone importverbod

Apple is niets gevraagd

Het onderzoek vindt de komende maanden plaats. De resultaten worden eind september verwacht. Apple heeft een statement uitgebracht over de kwestie, schrijft Business Insider. “We zijn niet benaderd door autoriteiten die onderzoek doen naar deze tragische gebeurtenis”, zegt Apple. “We hebben geen rapport gezien, maar we begrijpen dat er geen bewijs is dat naar Apple-producten wijst. Als onderzoekers vragen voor ons hebben, zullen we uiteraard helpen op welke manier we kunnen.” Volgens het bedrijf worden producten altijd grondig getest om aan veiligheidsstandaarden te voldoen.

In december vorig jaar stelden Egyptische autoriteiten dat er explosieve markeringen op sommige van de slachtoffers waren gevonden. Andere berichten spreken dat tegen. Wat de rol van de Apple-producten is en of het gaat om een menselijke of technische fout, blijft voorlopig onduidelijk.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's