Veelzijdige mediaspeler VLC komt ook naar Apple TV
Gijs Ettes

De ontwikkelaars van VLC zijn momenteel bezig om de populaire media-app ook naar de nieuwe Apple TV te brengen. De huidige versie kan al video afspelen, maar is nog niet gereed voor release.

VLC voor Apple TV

VLC is een gratis en opensource mediaspeler die bekendstaat om het feit dat hij veel verschillende bestandsformaten ondersteund. Zo heeft de app geen probleem met videoformaten als .avi, .mkv en .mp4, maar kun je ook probleemloos mp3-, wav- en flac-bestanden afspelen. Daarnaast kan VLC overweg met bluray’s, dvd’s, vcd’s en diverse streaming- en image-protocollen (zoals ios). Kortom, wat voor mediabestand je ook hebt, VLC speelt het af.

vlc voor apple tv

Sinds afgelopen februari is VLC ook weer in de App Store te vinden, na een afwezigheid van enkele maanden. De mediaspeler is daarnaast gratis beschikbaar voor OS X, Windows, Linux en Android. Ondertussen wordt hard gewerkt aan versie 3.0 van de app. Daarmee wordt het onder meer mogelijk om je video’s op VLC met Chromecast naar je tv te streamen.

De huidige versie (2.6.4) is via onderstaande link te downloaden, vereist 56,6MB en iOS 6.1+ en kent ondersteuning voor de Apple Watch. Daardoor kun je met de smartwatch VLC bedienen, door je bibliotheek bladeren en terug- of vooruitspoelen.

VLC for Mobile

VideoLAN

8 (4 reviews)
Gratis via App Store

VLC for Mobile
VLC for Mobile
VLC for Mobile
VLC for Mobile
VLC for Mobile
VLC for Mobile

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.