VLC voor Mac ondersteunt nu 360 graden video’s, iOS volgt later

Erwin Vogelaar
25 november 2016, 20:31
2 min leestijd
VLC voor Mac ondersteunt nu 360 graden video’s, iOS volgt later

De bekende videospeler VLC biedt nu ondersteuning voor video’s in 360 graden. De VLC 360 graden-functie zal volgend jaar ook beschikbaar zijn in de iOS-app.

Lees verder na de advertentie.

VLC 360 graden

Of je er nou gebruik van maakt met een virtualrealitybril of niet, 360 graden-video’s zijn er en gaan niet meer weg. Deze nieuwe vorm van filmen kan je op een unieke manier naar een andere locatie transporteren. Door rond te kijken kun je werkelijk alle kanten in je op nemen alsof je er zelf bent. Het bedrijf VideoLAN heeft nu de eerste preview van de 3.0-versie van zijn mediaspeler VLC uitgebracht. VLC 3.0 biedt ondersteuning voor 360 graden-video’s op macOS en de functie komt volgend jaar ook voor iOS beschikbaar.

vlc 360

Uiteraard kun je op een Mac niet draaien om rond te kijken. Daar missen de computers de nodige sensoren voor. In plaats daarvan gebruik je muis en toetsenbord om een beeld van de gefilmde omgeving te krijgen. Zodra de functie ook naar iOS komt, kun je uiteraard je iPhone of iPad ronddraaien om in de video rond te kijken. Of je gebruikt het aanraakscherm. De functie is overigens niet alleen beschikbaar voor video’s, want ook 360 graden-foto’s kunnen bekeken worden. De content is op drie verschillende manieren te bekijken: ‘zoom’, ‘little planet’ en ‘reverse little planet’.

De previewversie van VLC Media Player 3.0 is te downloaden via deze link. Op deze pagina vind je enkele voorbeelden die je kunt downloaden om de nieuwe functie te testen. Is er een adelaar-video en een surfer-video beschikbaar. Tevens kun je een panorama-foto met bergen downloaden om de foto-functie te testen. De 360 graden-functie heeft VideoLAN gemaakt in samenwerking met Giroptic. In de toekomst zal de functie dus ook naar iOS komen, maar ook Android en Xbox One staan op de lijst. Later in 2017 zal VLC vr-brillen zoals Daydream en HTV Vive ondersteunen.

Lees het laatste nieuws over VLC

Via: 9to5mac
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen