De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Visitekaartjes scannen voor LinkedIn gaat voortaan via Evernote

Rutger Otto
8 mei 2014, 8:51
2 min leestijd
Visitekaartjes scannen voor LinkedIn gaat voortaan via Evernote

LinkedIn stapt af van het inscannen van kaartjes via CardMunch. Het sociale netwerk voor professionals breidt haar samenwerking met Evernote uit en gebruikt voortaan de scan-functie van de notitie-app.

Lees verder na de advertentie.

evernote visitekaartje

Eind vorig jaar introduceerde Evernote de zogeheten Business Camera in hun app. Daarmee kun je visitekaartjes fotograferen. De app scant de tekst en zet die om in contactinformatie. Met ingang van die functie was het al mogelijk je Evernote-account aan die van LinkedIn te hangen, zodat de informatie van het visitekaartje in je contactenlijst werd aangevuld met info van LinkedIn.

Betere integratie van Evernote in LinkedIn

De samenwerking tussen Evernote en LinkedIn wordt nu uitgebreid. LinkedIn stopt met het gebruiken van CardMunch, de app die het netwerk in 2011 overnam om visitekaartjes te scannen. Deze functie wordt op 11 juli gesloten. Evernote neemt die functie over.

Neem je een foto van een visitekaartje met Evernote, dan zoekt LinkedIn de persoonsgegevens erbij uit het bestand van 300 miljoen leden. Er hoeft op het kaartje niets van LinkedIn te staan. Vervolgens kun je een uitnodiging sturen om contact te maken op het netwerk.

Daarnaast probeert Evernote je kaartje ‘de context te geven dat het verdient’. Zo maakt de app een notitie aan over de ontmoeting, met de locatie en het tijdstip. De app vertaalt je handdruk op die manier naar de digitale wereld.

Evernote-gebruikers kunnen hun account nu met LinkedIn koppelen om een jaar lang gratis gebruik te maken van de scan-functie. Het inscannen van visitekaartjes was altijd al een optie voor betalende leden. Waarschijnlijk zul je na dat gratis jaar dus eveneens voor het scannen moeten betalen, terwijl CardMunch altijd gratis was.

Evernote downloaden

Evernote is een gratis notitie-app en één van de meest uitgebreide in haar soort. Een Premium-account kost 5,49 euro per maand of 44,99 euro per jaar. De app werkt met iOS 7 en vereist 39,9 MB aan vrije opslagruimte op je iPhone of iPad.

Evernote

Evernote

Gratis via App Store

Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Evernote
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen