De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Visa maakt Europese betaalterminals gereed voor Apple Pay

Rutger Otto
24 februari 2015, 15:08
2 min leestijd
Visa maakt Europese betaalterminals gereed voor Apple Pay

Visa voegt een techniek toe in Europese betaalterminals waarmee ze Apple Pay ondersteunen. Daarmee zou het vanaf half april mogelijk worden om Apple Pay in Europa te introduceren.

Lees verder na de advertentie.

Visa Apple Pay

Het bedrijf Visa Europe heeft bekendgemaakt dat het halverwege april een nieuwe technologie voor draadloze betaalterminals uitrolt, waarmee betaaldata beter wordt beschermd en waarmee minder gefraudeerd kan worden. Deze ‘tokenisation technologie’ zorgt ervoor dat gegevens van je creditcard niet op je smartphone bewaard worden, maar dat je telefoon een unieke ‘betaal-token’ genereert die maar één keer te gebruiken is om mee af te rekenen.

Deze manier van betalen hanteert Apple ook voor het betaalplatform Apple Pay, waarmee gebruikers contactloos kunnen betalen met de nfc van hun iPhone 6 (Plus) en straks met de Apple Watch. Momenteel worden in Europa nog terminals gebruikt waarbij de kaartinformatie overgedragen wordt. Dat is gevoeliger voor fraude. Apple Pay mikt juist op het zo veilig mogelijk kunnen betalen, door middel van eenmalige codes die steeds opnieuw bij een betaling worden gegenereerd en waarmee de data van de gebruiker niet kan worden achterhaald.

apple pay

Apple Pay in Nederland

Het is niet gezegd dat Apple Pay meteen in Nederland en België beschikbaar komt als Visa deze beveiligingsmaatregelen neemt, maar het maakt de weg voor Apple wel vrij. In de Verenigde Staten was de introductie van het token-systeem van Visa namelijk een sleutelmoment in de lancering van Apple Pay.

visa apple pay

Aan de komst van Apple Pay in Europa wordt gewerkt. Vorig jaar was een Apple-team in Londen nog naar werknemers op zoek die konden helpen bij het uitrollen van het betaalplatform in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika. In Amerika wordt de dienst inmiddels door meer dan 80 banken en andere financiële instellingen ondersteund. Wanneer we in Europa contactloos kunnen betalen via Apple is nog onbekend.

Lees meer over Apple Pay

Bron: Visa
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu