Virtuele provider Robin Mobile biedt onbeperkt mobiel internet

Wouter Nijsen
7 mei 2013, 9:15
2 min leestijd
Virtuele provider Robin Mobile biedt onbeperkt mobiel internet

De nieuwe virtuele provider Robin Mobile komt op 1 juni met onbeperkt bellen, sms’en en mobiel internet voor 39,95 euro per maand, wel zonder toestel. De sim only-provider zit op het netwerk van KPN.

Lees verder na de advertentie.

Robin Mobiles sim only-aanbod is vanaf die datum online te bestellen. Je sluit als klant een contract af voor onbepaalde tijd dat per maand kan worden opgezegd. Voor de simkaart betaal je eenmalig 9,95 euro.  Oprichter Wilfried Rottier maakte de komst van Robin Mobile dinsdag bekend.

Alleen bellen naar 0900-nummers en bellen in of naar het buitenland maakt de abonnementsprijs duurder dan 39,95 euro per maand. Voor dit soort nummers moet wel van tevoren een tegoed van 14,95 euro worden aangeschaft.

Onbeperkt op 3g-netwerk

Het onbeperkte internet werkt met een snelheid van 7,2 Mbps via een 3g-netwerk. De uploadsnelheid is nog niet bekend. Hierbij geldt geen fair use policy, waarbij grootverbruikers moeten bijbetalen of een snelheidsvertraging krijgen. ‘Fraude’ wordt wel tegengegaan. Hiermee wordt bijvoorbeeld gedoeld op het gebruiken van je telefoon als hotspot.

Rottier kan nog niet vertellen of de sim only-provider het 4g-netwerk van KPN gaat benutten voor zijn diensten. Het aanbieden van toestellen wordt daarnaast niet uitgesloten als toekomstige optie, als daar vraag naar blijkt te zijn.

Transparantie

Robin Mobile is een initiatief van Wilfried Rottier, een van de oud-topmensen van KPN-dochter Ortel Mobile. Rottier stopte bij Ortel toen KPN alle aandelen overnam in 2010. De naam van de virtuele provider is een speelse verwijzing naar Robin Hood.

In een interview met NUtech stelt Rottier dat hij niet op prijs wil concurreren met spelers als KPN en Vodafone, wel wat betreft transparantie. “Nu is het zo dat als je buiten je bundel gaat je fors meer moet betalen, soms wel tot vier of vijf keer het normale tarief. Het gaat ons niet om de prijzen, maar om het systeem.”

Categorie: Providers

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen