Video-app Vine verdwijnt niet, verschijnt opnieuw als Vine Camera

Rutger Otto
17 december 2016, 13:36
2 min leestijd
Video-app Vine verdwijnt niet, verschijnt opnieuw als Vine Camera

Twitter verwijdert zijn video-app Vine niet, maar brengt hem opnieuw uit onder de naam Vine Camera.

Lees verder na de advertentie.

Vine Camera

Twitter kondigde eind oktober aan dat Vine ermee zou stoppen. In een nieuwe update van de makers staat echter dat Vine als app blijft, maar dat Vine als dienst stopt. De mobiele apps van Vine worden opnieuw in de markt gezet als Vine Camera. Met de app kun je nog steeds filmpjes maken van maximaal zes seconden die herhaaldelijk blijven afspelen. Het verschil is dat je ze niet meer op Vine kunt delen, dat doe je voortaan via Twitter. Een andere mogelijkheid is om de video direct in je Foto’s-app op te slaan.

Van Vine zoals je het mogelijk kent, blijft dus alleen de camera-optie nog over. Volgens Twitter kun je geen andere dingen meer met Vine doen wat nu nog wel kan. Dat betekent bijvoorbeeld dat je geen mensen meer kunt volgen, geen reacties meer kunt achterlaten en dat zoeken naar Vines lastiger wordt.

Vine update

Zo sla je Vines op

Het is vanaf nu mogelijk om Vines op te slaan. Filmpjes die je ooit hebt gemaakt, kun je op deze manier lokaal bewaren voordat de dienst ermee ophoudt en je ze kwijt bent. Om Vines op te slaan doorloop je de volgende stappen:

  1. Open Vine;
  2. Ga naar ‘Profiel’;
  3. Tik op ‘Bewaar video’s’;
  4. Selecteer de filmpjes die je wilt bewaren;
  5. Tik rechtsboven in beeld op ‘Bewaar’ en geef Vine toegang;
  6. Wacht op de melding ‘Alles klaar!’ en druk op ‘OK’.

Archief

De website van Vine zal in januari overgezet worden op archiefmodus, waar filmpjes van gebruikers blijven staan. Twitter heeft niet bekendgemaakt hoe lang de video’s beschikbaar blijven. Gebruikers van Vine krijgen nog wel meldingen of ze populaire videomakers willen blijven volgen op Twitter. Op die manier zijn hun filmpjes nog steeds

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: Vine
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen