Vimeo werkt aan betaalde video-streamingdienst

Rutger Otto
3 november 2016, 21:00
2 min leestijd
Vimeo werkt aan betaalde video-streamingdienst

Gaat Vimeo de strijd aan met Netflix? Het videoplatform werkt op dit moment aan een abonnementsdienst voor videocontent.

Lees verder na de advertentie.

Vimeo streamingdienst

Plannen daarvoor heeft Vimeo aan zijn aandeelhouders voorgelegd, schrijft TechCrunch. In een brief schrijft topman Joey Levin wat hij van plan is met het abonnement dat gebruikers bij Vimeo kunnen afsluiten. Het bedrijf zou ook eigen content willen aanbieden. Op dit moment heeft de dienst al zogeheten Vimeo Originals met eigen webseries. Eén daarvan, ‘High Maintenance’, werd al opgepikt door de zender HBO. Ook verdiende de Original ‘Garfunkel and Oats: Trying to be Special’ dit jaar een Emmy-nominatie.

Vimeo heeft overigens al een on demand-service. Deze TV store biedt al series die je kunt huren of kopen, waaronder Mad Men, Orange is the New Black en Weeds. Een abonnementsdienst zoals Netflix die heeft, is er echter nog niet.

vimeo-on-demand

Concurrentie met YouTube Red

Vimeo wordt vooral gezien als een concurrent van YouTube, omdat beide platformen gratis video’s aanbieden en een podium bieden aan makers. YouTube probeert nu een abonnementsdienst van de grond te krijgen met YouTube Red. Daarmee betalen kijkers de advertenties af en kunnen ze video’s offline opslaan om bijvoorbeeld onderweg te kijken zonder dat het data kost. Volgens The Verge weet YouTube echter lastig publiek te trekken. Red heeft nu 1,5 miljoen abonnees, waarvan er nog een miljoen in de probeerperiode zitten.

Goedkoper en beter

Wat dat betreft heeft Vimeo wel een voorsprong, omdat het al betaalde video’s aanbiedt. “Vimeo heeft al een community en marktplaats waar waardevolle content gemaakt wordt, die een publiek weten te trekken en mensen zover krijgen om te betalen”, zegt Levin. “Vimeo heeft de kans om in de voetsporen van Netflix te stappen. Ik denk dat we het kunnen bewerkstelligen voor een fractie van de kosten die concurrenten hebben, dankzij onze al bestaande marktplaats. En ik denk dat het kan op een manier waarop onze makers er beter van worden.”

Onbekend is wanneer deze abonnementsdienst van Vimeo zou moeten uitkomen. Ook onduidelijk is of de content via de Vimeo-app beschikbaar is of dat er een aparte app komt.

Lees het laatste nieuws over apps

Bronnen: The Verge, TechCrunch
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen