Dit brengt de vijfde bètaversie van iOS 9.3 voor gebruikers

Redactie
2 maart 2016, 9:45
2 min leestijd
Dit brengt de vijfde bètaversie van iOS 9.3 voor gebruikers

Apple heeft de vijfde bètaversie van iOS 9.3 beschikbaar gemaakt voor publieke gebruikers en ontwikkelaars. In iOS 9.3.5 is onder meer het design van Night Shift iets aangepast en keert de navigatiefunctie van de Pencil terug.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9.3.5 publieke bèta

iOS 9.3 introduceert enkele nieuwe functies en grote verbeteringen in de negende versie van het besturingssysteem. Zo bevat het Night Shift, de schermdimmende functie die apps als f.lux vervangt en zorgt dat je ogen minder vermoeid raken door het gebruik van je iDevice. In deze vijfde versie is het design van de button iets aangepast. Kreeg je in de vorige versie iedere keer een keuzemenu te zien, nu zie je de eerste keer dat je op het icoon tikt een uitlegscherm. De keren daarna wordt Night Shift meteen gestart.

iOS 9.3.5

Daarnaast bevat iOS 9.3 een nieuwe manier om je notities te beveiligen. Zo kun je een toegangscode instellen of een vingerafdruk met Touch ID. Apple News – nog niet beschikbaar in de Benelux – moet betere persoonlijke aanbevelingen geven en is nu ook in landschapsmodus te gebruiken.

Verder heeft Apple het weer mogelijk gemaakt om met de Pencil van de iPad Pro apps te openen en door iOS te navigeren. In de eerste vier bètaversies verdween die optie, tot groot ongenoegen van gebruikers. Tot slot is een bug opgelost die optrad bij het aflezen van notificaties afkomstig van apps van derden op de Apple Watch. Die moeten in deze bèta weer gewoon verschijnen.

Om de publieke bètaversie van iOS 9.3 te downloaden, dien je je ingeschreven te hebben voor het publieke testprogramma van Apple. Waarschijnlijk wordt de officiële versie van iOS 9.3 op 21 maart beschikbaar gesteld. Die dag worden naar verwachting ook de nieuwe iPhone 5SE of iPhone SE aangekondigd, alsmede nieuwe bandjes voor de Apple Watch en een 9,7 inch-versie van de iPad Pro 9.7.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen