De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Vijf redenen om te upgraden naar de iPhone 6S (ADV)

Redactie
2 oktober 2015, 0:37
4 min leestijd
Vijf redenen om te upgraden naar de iPhone 6S (ADV)

Vanaf volgende week zijn de iPhone 6S en iPhone 6S Plus dan eindelijk te koop in Nederland. Vandaag is de telefoon ook al te pre-orderen bij T-Mobile. Wij zetten de vijf beste redenen om een iPhone 6S te bestellen op een rij.

Apple heeft de nieuwe iPhone 6S voorzien van enkele toffe features en handige functies. Wij lichten er vijf uit die volgens ons duidelijk maken waarom de iPhone 6S een goede keuze zou zijn.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door T-Mobile.

1. Verbeterde hardware

Zoals we gewend zijn van de S-modellen toont ook de iPhone 6S weinig veranderingen aan de buitenkant. De telefoon is weliswaar iets groter en zwaarder, maar oogt verder hetzelfde. Wel nieuw is de kleur roségoud. De binnenkant is echter een compleet ander verhaal ten opzichte van de iPhone 6.

Allereerst is daar de A9-processor. Deze chip is 80 procent sneller dan zijn voorganger, waardoor het navigeren door de interface van de telefoon soepeler verloopt. Apple heeft ook het werkgeheugen van de telefoon uitgebreid tot 2GB. Multitasking moet hierdoor geen problemen meer veroorzaken en je kunt moeiteloos de laatste apps en games draaien.

2. 3D Touch

In navolging van de Apple Watch en MacBook is nu ook de iPhone 6S uitgerust met een aanrakingsgevoelig scherm. De technologie heet 3D Touch en maakt het mogelijk om door harder of zachter te drukken snelkoppelingen op te vragen die je helpen snel door je telefoon te navigeren. Zie het als de rechtermuisknop op je pc: even drukken op een app en er verschijnt bijvoorbeeld een handig snelmenu.

Heb je dit eenmaal uitgeprobeerd, dan is er echt geen weg meer terug. Even snel een preview in Mail bekijken, zonder meteen het hele bericht te openen: geen probleem. Trackpad nodig terwijl je aan het typen bent? Even hard drukken op het keyboard en hij verschijnt. 3D Touch opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden met je iPhone 6S en steeds meer apps maken van de techniek gebruik.

3. Camera

3D Touch biedt ook een leuke toevoeging aan de toch al verbeterde camera van de iPhone 6S. Bij het maken van en foto wordt automatisch een ‘Live Foto’ gemaakt. Dit is eigenlijk een kort gifje van je foto, inclusief animatie en geluid. De foto kun je met 3D Touch tot leven laten komen door er hard op te drukken.

Zoals gezegd is ook de camera verbeterd. iPhone-gebruikers moesten het al enige tijd stellen met een 8 megapixel-camera, maar de iPhone 6S beschikt over een 12 megapixel-camera met een verbeterde sensor. Daarnaast kun je met de camera 4K-video’s schieten, wat prachtige beelden oplevert. Let wel op dat je geheugen veel sneller vol raakt door deze nieuwe cameramogelijkheden.

4. Water- en buigbestendig

Herinner je je de ‘bendgate’ nog van vorig jaar? In no time ging het gerucht rond dat de iPhone 6 kon buigen. Wellicht ietwat overdreven, maar het kwaad was al geschied wat niet bevorderlijk was voor het imago van de telefoon. De iPhone 6S is gemaakt van veel steviger materiaal, namelijk een aluminiumlegering 7000. Dit is tot wel 60 procent harder dan het materiaal dat gebruikt werd voor de iPhone 6. Buigen zal de telefoon daarom niet snel meer doen blijkt ook uit testen van nieuwsgierige iPhone-gebruikers.

iPhone 6S kopen

Niet officieel, maar wel getest: de iPhone 6S blijkt ook nog eens waterbestendig te zijn. Na een uur onder water gelegen te hebben was er niets aan de hand en werkte de telefoon nog gewoon. Dat neemt niet weg dat je de nieuwe iPhone beter uit de buurt van water kunt houden.

5. Wifi Assist

De iPhone 6S draait standaard op iOS 9. Deze iOS-versie komt met een groot aantal nieuwe functionaliteiten, waar veel iPhone-gebruikers erg blij mee zijn. Zo is er nu de ultra besparende modus, waardoor je nog uren met het laatste restje batterij kunt doen. Altijd handig!

Ook fijn is Wifi Assist, een feature waarbij de dataverbinding automatisch overschakelt van wifi naar 3G/4G als je een slechte wifi-verbinding hebt. Klein probleem is dat Wifi Assist hiervoor put uit je eigen databundel. Met de grote databundel die je krijgt bij een T-Mobile abonnement hoeft dit echter geen probleem te zijn. Nog handiger is om gewoon te werken op het 4G-netwerk van T-Mobile dat eind oktober over een landelijk dekkend beschikt. Loop je nooit de kans dat je Facebook- of Instagram-foto’s niet laden of dat je nieuwtjes mist.

iPhone 6S abonnement T-Mobile

De iPhone 6S is vanaf nu te bestellen bij T-Mobile voor 52 euro per maand. Hiervoor krijg je een databundel van 3GB en onbeperkt bellen. Daarbij kun je maandelijks zelf je bundel bijstellen: omhoog, omlaag of helemaal uit. Wat je kiest, dat is helemaal aan jou. Daarnaast bel je in de hele EU tot 120 minuten gewoon vanuit je bundel en is sms’en gratis. Klik hier om de iPhone 6s te bestellen.

Wil je nog meer informatie over het toestel? Bezoek dan deze pagina van T-Mobile.

iphone 6s
iphone 6s
Stel Samen en Stel Bij
✔ Onbeperkt bellen/sms’en en 120 min EU
✔ 3GB internet
✔ Nu Slechts € 52,- p/mnd
✔ Eenmalig bijbetalen € 99,95
Meer informatie Bestellen
Heeft dit artikel je geholpen?
Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen