Vijf kleine veranderingen in iOS 4

Gisteren heeft Apple iOS 4 openbaar gemaakt. Deze nieuwe firmware bevat honderden nieuwe functies, maar misschien kan je deze niet allemaal vinden. Deze nieuwe functies zijn namelijk niet allemaal zo groot zoals bijvoorbeeld ‘Multitasking’ en ‘Folders’. Dit maakt de kleinste nieuwe functies trouwens niet minder leuk, want ook hierom is veel gevraagd door de gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Hieronder belicht ik vijf nieuwe functies die je misschien wel over het hoofd ziet op dit moment. Al deze nieuwe functies zijn ook op de iPhone 3G te vinden. Dit kan mensen met een iPhone 3G overhalen om te gaan updaten, want op dit moment zien niet veel iPhone 3G-gebruikers het nut in van iOS 4. Dit is zo omdat Apple onder andere ‘multitasking’ heeft geblokkeerd voor deze toestellen.

Zoomen

Vanaf iOS 4 kan je zoomen als je een foto gaat maken. Dit doe je door op het scherm te tikken als je het beeld van je camera ziet. Je kan in- en uitzoomen door het balletje in het balkje te verplaatsen.

Plaatsen

De iPhone kan gegevens over je locatie bij een foto opslaan. Hierdoor kan je je foto’s op een mac én op de iPhone terugzien op een kaart. Dit kaartje kan je op een iPhone met iOS 4 onderin het scherm vinden bij ‘foto’s’.

Foto’s verkleinen

Als je een foto wilt versturen met een GPRS-verbinding duurt dit enorm lang. In iOS 4 krijg je de optie om je foto’s te verkleinen als je ze wilt e-mailen met een GPRS-verbinding. Hierdoor kost het minder tijd om je foto’s te versturen.

Zoeken op internet met Spotlight

Spotlight staat op de iPhone sinds firmware 3.0. In iOS 4 heeft Apple een nieuwe functie aan de zoekdienst toegevoegd. Als de zoekdienst namelijk niets op de iPhone vindt, krijg je de optie om op het web te zoeken naar resultaten. Je krijgt de keuze tussen een zoekmachine én Wikipedia.

Gezamenlijke  mailbox

In iOS 4 is een mailbox te vinden die al je e-mails toont. Je ziet hierin de e-mails van al je e-mailaccounts die je op je iPhone hebt ingesteld. Hierdoor zie je bijvoorbeeld je werk- en privé-mail door elkaar heen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.