Vijf kleine veranderingen in iOS 4
Redactie

Gisteren heeft Apple iOS 4 openbaar gemaakt. Deze nieuwe firmware bevat honderden nieuwe functies, maar misschien kan je deze niet allemaal vinden. Deze nieuwe functies zijn namelijk niet allemaal zo groot zoals bijvoorbeeld ‘Multitasking’ en ‘Folders’. Dit maakt de kleinste nieuwe functies trouwens niet minder leuk, want ook hierom is veel gevraagd door de gebruikers.

Hieronder belicht ik vijf nieuwe functies die je misschien wel over het hoofd ziet op dit moment. Al deze nieuwe functies zijn ook op de iPhone 3G te vinden. Dit kan mensen met een iPhone 3G overhalen om te gaan updaten, want op dit moment zien niet veel iPhone 3G-gebruikers het nut in van iOS 4. Dit is zo omdat Apple onder andere ‘multitasking’ heeft geblokkeerd voor deze toestellen.

Zoomen

Vanaf iOS 4 kan je zoomen als je een foto gaat maken. Dit doe je door op het scherm te tikken als je het beeld van je camera ziet. Je kan in- en uitzoomen door het balletje in het balkje te verplaatsen.

Plaatsen

De iPhone kan gegevens over je locatie bij een foto opslaan. Hierdoor kan je je foto’s op een mac én op de iPhone terugzien op een kaart. Dit kaartje kan je op een iPhone met iOS 4 onderin het scherm vinden bij ‘foto’s’.

Foto’s verkleinen

Als je een foto wilt versturen met een GPRS-verbinding duurt dit enorm lang. In iOS 4 krijg je de optie om je foto’s te verkleinen als je ze wilt e-mailen met een GPRS-verbinding. Hierdoor kost het minder tijd om je foto’s te versturen.

Zoeken op internet met Spotlight

Spotlight staat op de iPhone sinds firmware 3.0. In iOS 4 heeft Apple een nieuwe functie aan de zoekdienst toegevoegd. Als de zoekdienst namelijk niets op de iPhone vindt, krijg je de optie om op het web te zoeken naar resultaten. Je krijgt de keuze tussen een zoekmachine én Wikipedia.

Gezamenlijke  mailbox

In iOS 4 is een mailbox te vinden die al je e-mails toont. Je ziet hierin de e-mails van al je e-mailaccounts die je op je iPhone hebt ingesteld. Hierdoor zie je bijvoorbeeld je werk- en privé-mail door elkaar heen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • harrie

  Ondanks dat ook u het aangeeft, kan ik dus toch NIET zoomen met mijn camera en ook foto’s verkleinen doet het NIET na de update naar IOS4. En ik weet ook niet waarom ze dit niet doen, ik heb een iPhone 3g, misschien ligt het daar aan? Hopelijk weet iemand wat ik eventueel kan doen, zodat het wel werkt. Alvast bedankt voor je antwoord.

  gr. Harrie  Hagedoorn

 • harrie

  Sorry dat foto’s verkleinen doet die dus WEL met de 3g verbinding, ik verstuurde via Wifi vandaar mijn vergissing, doch dat van die Camera zoomen doet die echt niet.Misschien werkt dat alleen met de 3GS? Maar dacht dat dat zoomen al standaard kon met die 3GS?

  Harrie  Hagedoorn

 • Léon

  Ik heb zelf een 3G en de zoom functie werkt uitstekend. Ik ben daar zelf erg tevreden over.

  Als je de camera aanzet moet je ca 1 sec je vinger op het scherm houden, als je daarna je vinger los laat komt het zoom balkje te voorschijn.

 • Jasper

  Daarnaast kun je ook character counting aanzetten bij sms berichten, zodat je kan zien hoeveel tekens je hebt gebruikt en hoeveel smsen je gaat sturen.

 • Ratt

  Op de 3gs werkt alles prima. Goeie update!

 • N vd Berg

  Hallo,
  Het lukt me niet om foto’s te versturen. Krijg de melding:
  geen wachtwoord opgegeven
  Ga naar de mailaccountinstellingen en geef een wachtwoord op

  Ik heb bovenstaande dus WEL gedaan.

 • bernard

  Het lukt me niet om foto’s te versturen. Krijg de melding:
  geen wachtwoord opgegeven
  Ga naar de mailaccountinstellingen en geef een wachtwoord op

  heb het zelfde probleem