Vijf jaar iPhone
Redactie

Vandaag is het dan zover, de iPhone is precies 5 jaar oud! Vijf jaar terug liet Steve Jobs de wereld de allereerste iPhone zien. Het concept iPhone werd succesvoller en succesvoller, wat is er allemaal veranderd en verbeterd?

De eerste iPhone

De eerste iPhone was bijzonder omdat het een gloednieuw concept was. Volledig touchscreen, 3.5 inch, reageert op de warmte van je vingertop. In 2007 waren de BlackBerrys, Nokia’s met plastic toetsenborden helemaal ”in.” Toen Apple met de eerste iPhone kwam was het een revolutie.

Afgezien van het vernieuwde concept waren er ook minpunten. Op de eerste iPhone zat bijvoorbeeld geen 3G, GPS, videocamera, front-facing camera en push notificaties. Misschien niet de standaard in 2007, maar er waren genoeg smartphones die wel over deze functies beschikten.

De eerste iPhone is nooit verkrijgbaar in Nederland geweest.

Traditie

Sinds 2007 is het een soort traditie geworden dat er ieder jaar een nieuwe iPhone wordt gelanceerd. De opvolger van de eerste iPhone was weer compleet nieuw; nieuw uiterlijk, nieuwe software, nieuwe specificaties. Het jaar daarop kwam er een ”verbetering” op de 3G, de 3GS. Deze was sneller en heeft verbeterde (video)camera.

Het vervolg daarop was de iPhone 4 met een nieuw design, dunste smartphone van het moment. In 2011 kwam de iPhone 4S, met zijn 8 megapixel camera, dualcore processor, iOS 5 en ga zo maar door, de beste iPhone ooit.

Er is in 5 jaar heel veel veranderd, het is snel gegaan. Dit jaar, 2012, kijken we allemaal uit naar een compleet vernieuwde iPhone 5.

Hier kun je bekijken hoe Steve Jobs de eerste iPhone aan de wereld laat zien;

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.