‘Videodienst van Apple komt naar Nederland, maar niet direct’

Erwin Vogelaar
24 oktober 2018, 8:46
2 min leestijd
‘Videodienst van Apple komt naar Nederland, maar niet direct’

De videodienst van Apple met eigen series en films wordt wereldwijd uitgerold naar meer dan honderd landen. Daar hoort Nederland waarschijnlijk ook bij. Maar niet direct en niet met alles.

Lees verder na de advertentie.

Videodienst Apple komt naar Nederland?

Apple gaat de strijd aan met Netflix en YouTube, via een eigen videodienst met originele series en films. Volgens The Information zal deze videodienst beschikbaar zijn in meer dan honderd verschillende landen. Nederland hoort daar dus sowieso ook bij.

Wel is de kans groot dat we even moeten wachten. Waarschijnlijk lanceert de dienst in de eerste helft van 2019 eerst in de Verenigde Staten. In de maanden daarna wordt de videodienst rap uitgerold naar de rest van de wereld.

videodienst apple

Net als een eerder gerucht, stelt ook The Information dat de videodienst gratis wordt voor eigenaren van een Apple-apparaat.

Naast de originele series en films van Apple, gaat het bedrijf ook abonnementen aanbieden op andere diensten via de tv-app. Het aanbod van deze abonnementen zal verschillen per land. Zo zal het waarschijnlijk in sommige landen mogelijk zijn om een abonnement op HBO te nemen via Apple, terwijl in Nederland de series van HBO exclusief via Ziggo te zien zijn.

Steve Carell doet mee

Ondertussen blijft Apple maar bekende acteurs aantrekken. De nieuwste naam is Steve Carell, onder seriekijkers bekend van de Amerikaanse versie van The Office. Sindsdien heeft de acteur enkel nog films gedaan, maar voor Apple waagt hij zich weer aan een serie.

Hij speelt samen met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon in een dramaserie van twee seizoenen met twintig afleveringen. In de serie krijgt de kijker een blik achter de schermen bij een ochtendnieuwsprogramma. Carell speelt een nieuwslezer die moeite heeft met het veranderende medialandschap.

Voordat de videodienst van Apple naar Nederland komt is deze maand ook genoeg op Netflix te kijken. Zo kun je onder andere The Haunting of Hill House met Michiel Huisman en het derde seizoen van Daredevil checken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu