Videoberichtfunctie Skype uit preview-fase
Wouter Nijsen

Skype heeft de videoberichtfunctie in bijna al zijn apps en de desktopversie van Skype uit de zogeheten preview-fase gehaald. De functie was voorheen betaald na het twintig keer te gebruiken, maar nu niet meer.

Skype heeft de dienst zelf Video Messages genoemd en de videoberichten zijn vanaf en naar ieder platform te versturen, behalve op Windows Phone 8. Dit is een opvallende keuze, omdat Microsoft momenteel de eigenaar is van Skype. Je zou dan verwachten dat Microsoft de Windows Phone 8-app geen achterstand laat krijgen op de rest.

Enigszins verstopte functie

De Video Messages mogen maximaal drie minuten lang zijn, waardoor de functie vooral handig is voor het snel kunnen versturen van een videoboodschap als iemand even niet aanwezig is. De knop om te beginnen met je opname zit wel enigszins verstopt: in het contactenoverzicht moet je op ‘more’ drukken en in een gesprek op het plus-icoontje. Daarna zie je de benodigde knop.

De videoberichtfunctie is al sinds februari beschikbaar, maar was er toen alleen voor Android-toestellen, iOS en OS X. Gebruikers moesten bovendien een abonnement nemen op Skype Premium na het verzenden van twintig videoberichten. Deze restrictie is dus komen te vervallen.

Via: AndroidPlanet

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.