Video: Tell Me vs. Siri
Redactie

Één van de grootste nieuwe functies van de iPhone 4S is ‘Siri’. Siri is een personal assistent op je telefoon, die allerlei taken kan uitvoeren die jij haar opdraagt met je stem. Microsoft beweerde deze week dat zij al een stuk langer dit soort software in hun besturingssysteem hebben verwerkt. Dit heet in Windows Phone 7 ‘Tell Me’.

Op internet werd er hevig gereageerd op de uitspraak, want velen vinden Tell Me absoluut niet hetzelfde als Siri. Zo is bijvoorbeeld de spraakherkenning niet zo nauwkeurig als die van Siri. Daarnaast is Tell Me niet zo intelligent als Siri, waardoor bijvoorbeeld niet gevraagd kan worden waar het beste Griekse restaurant in de omgeving is.

Tell Me vs. Siri: Meten is weten

Wat is daadwerkelijk het verschil tussen Tell Me en Siri?  ‘Tech Au’ nam de proef op de som, en deed een parallelle test met de toestellen. De onderstaande video toont heel duidelijk de verschillen tussen Siri en Tell Me. Het wordt erg goed duidelijk dat Siri een stuk nauwkeuriger, slimmer en beter is dan Tell Me.

http://www.youtube.com/watch?v=28e9I2A9fr0

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Ruubchens

  Trolololl!! Die windows phone zuigt keihard!! xD
  Bij de eerste keer zegt hij: make an appointment at ten AM..
  Staat er bij die stront mobiel: make an appointment at TEEN ANAL!!!
  Keiharde faal!! Wat een kut mobiel zeg! Rot op met je windows Phone!

 • Jan van Kampen

  Die eerst zoekactie is hilarisch inderdaad. Vind het overigens helemaal geen slecht besturingssysteem. Het is mooi, gebruiksvriendelijk en snel. Tell Me is alleen niet wat ze beweren, en er zijn slechts een aantal apps. Als er meer apps beschikbaar komen, kan dit een serieuze concurrent voor Apple worden.

 • Robert

  Deze vergelijking is goed gedaan, maar Windows phone 7 maakt er wel een potje van.
  Ondanks het feit dat het wel een systeem is wat er goed uitziet, slaan ze hier wel genadeloos de plank mis.